За легендарната плевенска лечителка Вера Кочовска, майката на Деси, се

...
За легендарната плевенска лечителка Вера Кочовска, майката на Деси, се
Коментари Харесай

Дъщерята на Вера Кочовска: Ванга я смяташе за своя дъщеря

За именитата плевенска лечителка Вера Кочовска, майката на Деси, се твърди, че е имала „ трето око “, с което е виждала в четвърто измерение. Подобни качества се демонстрират в 1 на 50 000 души. Капацитети в медицината са снимали светещ ореол над главата й. Рентгенът им разкрил, че гръбнакът й е транспарантен като стъкло. Ликворът му пък бил непосредствен по състав с този на… делфините.

„ Тази жена не принадлежи на човешкия жанр “, безапелационни били учени от Москва и Токио, които са документирали проучванията си за свръхвъзможностите на плевенската лечителка.

Десислава Кочовска е родена на 21 септември 1981 година в Перник, живее дълги години в Плевен, а в този момент с мъжа до нея Ивайло и 10-месечният им наследник Владимир, кръстен на баба си Вера, са се открили в София. Завършила е „ Социални действия “ в Шуменския университет.

Деси през годините е била най-близо до именитата си майка. Допреди 10 години, когато на 11 февруари лечителката си отива от този свят.

Десислава Кочовска даде ужасно изявление пред Валерия Калчева за Дир.бг.

 Дъщерята на Вера Кочовска: Ванга я смяташе за своя щерка

– Деси, на 11 февруари се навършват 10 години от гибелта на майка ти, лечителката Вера Кочовска… Как родственици и близки го отбелязахте?
– Понеже се изнася предната събота преди датата, се събраха на панихидата на гроба брат ми с към 10 индивида най-близки другари и го означиха. Аз не можах да отида поради детето. От майка ми знам, че бременна жена и дете, до момента в който не е навършило година, не би трябвало да вървят на гробища. Просто не е хубаво за тях. И от доста други хора съм го чувала.
Но в този момент през април, като стане Владимир на годинка, ще отидем на гроба на майка.

– Поутихна ли най-малко малко болката ти?
– Не мога да допускам, че са минали 10 години. Болката не е отминала. Дори от година на година, сякаш става по-голяма. Просто се научаваш да живееш с нея. Много пъти ми се е случвало да се кача в градския превоз, примерно, да се сетя за майка ми и да стартират да ми текат сълзи. Колкото и човек да желае да го не помни, това не се не помни, остава в подсъзнанието.
Казвали са ми: „ Роди дете и няма да те боли толкоз! “ Няма такова нещо. Точно на рождения й ден, на 27 юли, взех детето, излязохме на терасата, а той бебе, дали схваща, дали не, само че аз започнах да му приказвам: „ Днес баба ти има рожден ден, в случай че беше жива, щяхме да сме в Плевен… “ И се разплаках.

– Чувстваш ли я физически по някакъв метод?
– Понякога имам възприятието, че е близо до мен. Вървя си по улицата, като че ли е зад мен – и се обръщам. И у дома ми се е случвало…
Откакто е умряла, съм я сънувала два пъти. А когато умря, го усетих. Стана ми неприятно, призля ми, беше петък, брат ми се обади и сподели, че към този момент я няма…

– В жилището ви в Плевен запазил ли се духът й?
– По-рядко си вървя, тъй като ми става още по-тежко. Но всичко, което си е събирала – кукли, часовници, които й бяха слабостта, дарове, които са й носили, са си там и се пази. Майка приемаше дарове от хора, които усещаше доста близки, не вземаше от всеки.
Но там усещам празнина и липса. Безсилна се усещам. Свикнала бях тя да бъде у дома, когато се прибирам. Да отида при нея в спалнята, да я прегърна и целуна и да й кажа какъв брой доста я обичам. Дето се пишеше първоначално, че нещо се чукало, тропало у нас, няма такива неща!

– Кои са думите й, които си спомняш най-често?
– Майка ми доста постоянно споделяше, че четириногите, в случай че можеха да приказват, нямаше да приказват с двуногите. Тогава въобще не я разбирах. Но сега, в който си взех куче, осъзнах какво значат думите й. Кучетата са изпратени да научат нас, хората, на доста неща. Колкото и думи да изречем хората, не можем да реализираме силата и въздействието на един техен взор.
Ние имаме две кучета, кафявото се споделят Елинор, а черното е Деа.

– Какво друго те съветваше?
– Искаше да съм човек на първо място, все споделяше, че не би трябвало да гледаш в непознатото канче, а в своето лично.

– Какво щеше да каже на хората, в случай че беше жива в този момент, по време на пандемията?
– Както беше преди, щеше да им вдъхва сили и да се мъчи да им разкрие истината, по нейн метод щеше да ги успокоява. Така си мисля…

– Преди 10 месеца стана майка, синът си кръсти на майка си, Владимир…
– Жълтите уеб сайтове незабавно измислиха, че е наследил дарбата на баба си. Не знам такова нещо. Той е толкоз малък…
Кръстихме го на нея. Имам възприятието, че е непрекъснато до него, пази го и го насочва Отгоре какво да прави. Имам такова възприятие. Дали е от тъгата, дали е от предпочитание да е в действителност по този начин, не знам, само че и с татко му сме коментирали…

– Деси, Вера Кочовска е предричала бъдещето. Разкажи съответни случаи, на които си била очевидец?
– Бяхме в Русия и на идващия ден трябваше да си тръгваме за България. Седяхме и вечеряхме. Имаше хора от посолството. Както си говорехме, нейното лице се промени, стана различен човек, присви очи все едно слънце светеше в тях – както постоянно, когато има видения. Каза: „ Чувам детски рев, ще има доста гибел! “
Всички замлъкнаха. Тя се успокои, все едно нищо не е било. След 2-3 дни по новините оповестиха за удавените деца в р. Лим.
Друг случай. Майка видя, че американската совалка ще падне. Изрече го у дома, пред много хора, нейни другари. Минаха часове, някой пусна тв приемника и оповестиха за совалката. За злополуката на лейди Даяна също предизвести. Беше пристигнала у нас някаква жена от британското посолство. Майка ми й сподели да съобщи на който би трябвало. Но дамата отговори, че не може да си разреши такова нещо, опасява се.

– Как майка ти придобива невероятните си качества?
– Като била 13-годишна, си играла с децата на открито и я блъска камион. Закарват я в пернишката болница. Два месеца е била в кома, цялата в гипс. Когато излиза от комата, стартира да вижда вътрешните органи на лекарите, които са към нея, и да им споделя какво ще им се случи в бъдеще.
В началото не й имат вяра. Тя стартира да крие, че има такива качества, тъй като това не се е приемало добре по това време.

– Какво се случва по-нататък?
– Майка ми е от Перник, там е израснала. Родителите ми отпътуват за Съветския съюз да работят, с цел да изкарат някой лев. Там майка ми е била в строителство, управлявала е тези машини, които разрушават земята. Била е началник на бригада. Ние с брат ми сме родени в Перник. Бях дребна, когато татко ми ни напусна. Майка ни отгледа. Всъщност тя гледаше и татко ни, до момента в който живеехме дружно, тъй като той беше все без работа.

– Как се променяше физически Вера Кочовска, когато лекуваше?
– Дланта на едната й ръка почерняваше. Едната ръка беше доста студена, а другата – гореща. Когато лекуваше, кръвното й скачаше над 200. Сърцето й беше в положение на прединфаркт. На електрокардиограмата се появяваше права линия, което на процедура значи клинична гибел.

– Какво се случи откакто се разболя?
– Това, което говореха, че Господ я бил санкционирал и тя не вижда към този момент, не е правилно. Тя имаше доста по-голяма мощ, когато беше болна! Но не искаше хората да я виждат в това безпомощно положение. На малко от приятелите си даже даваше да идват.

– Не е приемала и пациенти…
– Но те не я оставяха на мира! През 2005 година майка ми падна в банята и си счупи крайници. След инсулта единият й крайник леко се беше изкривил долу и го замяташе – спъна се и падна.
Идва у дома някаква жена. „ Добър ден – добър ден! Искам да вляза при госпожа Кочовска! “ Казвам й: „ Не може, тя е със строшен крайник! А дамата избухна: „ Ти каква си, че ще ме лъжеш?! Отговарям й: „ Дъщеря й! Тя нахълта, а у нас имаше доктори. Имала съм случаи, когато съм обяснявала, че майка ми не е добре и не може да приема, а те са ме заплашвали с полиция! Мислят си, че ги неистина! Дори бях поставила на външната врата записка „ Реанимация “… Защото непрекъснато някой звънеше и искаше да влиза… Докторите ми бяха дали една престилка и маска и по този начин излизах на вратата.

– Искаше ли нещо майка ти от тези хора, които са били на позиции и са били нейни пациенти?
– Не, в никакъв случай. Гледаше тя да даде от себе си, в сравнение с да вземе.

– Казваш, че не е приемала дарове от всеки?
– Отказваше подаръците, споделяше – на черква да се занесе! Само от по-близките си приемаше дарове. Не обичаше да взема от всеки. И мен ме научила да не вземам от всеки. Не съм я питала за какво. Тя си знаеше най-добре.

– Има ли нещо, което те нараняваше от това, което си чувала за майка ти?
– Че се е занимава с черни вълшебства!

– Как се отнасяше към материалното?
– Тя не беше от този вид хора, които натрупат пари. Даже раздаваше пари. Пишеха, че сме делели някакви милиони с брат ми. Няма такова нещо…
Спомням си нещо тягостно от детството ми. Портмонето на майка постоянно беше цялостно с визитни картички, с листчета, на които имаше записани телефони. Ставаше дебело, не можеше да се затвори. Една съученичка се засякла с нея в някакъв магазин. Отивам в учебно заведение, а тя: „ На майка ти портмонето беше претъпкано с пачки! “

– Злобата към нея, към фамилията ви, е била голяма…
– В учебно заведение доста ми завиждаха. Бях в 8 клас някъде. Идват две съученички при мен: „ Майката ти какво се прави, че лекува хората?! То човек, когато си фантазира нещо, се оправя самичък! След няколко дни едната идва и реве: „ На майка ми най-хубавата другарка е доста зле, дано майка ти да я одобри! “ Тогава й споделих: „ Нека си фантазира, ще се оправи! “
И не я свързах с майка. Като умря мама, всякакви доброжелатели пък започнаха да ни питат с брат ми: „ Вие в този момент не мислите ли да почвате да работите? Страшно се учудих и им споделих: „ Ние с брат ми не сме спирали да работим! “ Намекваха, че майка ни е издържала, а ние сме едни безделници… Та аз 8 години съм я гледала, а по-късно започнах да изучавам и да работя. Брат ми също.

– Говореха също, че с брат ти сте се карали за жилището на Вера…?
– Никога не сме имали разногласия за жилището или за каквото и да било. Малко откакто майка умря, ходихме при нотариуска да си изкараме пълномощни, а тя ни попита, ще разделяме ли жилището. Брат ми със сълзи на очите сподели: „ Колко повече да го разделяме? Нали е на мен и на сестра ми. Какво има повече да разделяме?! “

– Вярно ли е, че Ванга считала майка ти за своя щерка?
– Когато мама отиваше при нея, Ванга не приемаше никой различен. Ванга доста я обичаше и й казвала: „ Ти си моята щерка! “ Казвала й още, че е доста мощна. Не съм участвала на техните срещи, само че знам, че нито майка е гледала на Ванга, нито тя на нея.
Говорели са си за техни си неща…

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР