Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди проверка за пътно хулиганство

...
Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди проверка за пътно хулиганство
Коментари Харесай

След публикация на TrafficNews: Прокуратурата подгони с 200 шофьора, карал със 170 км/ч. по Асеновградско

Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди инспекция за пътно безчинство по оповестен в  TrafficNews  видеоклип с фрагменти от шофиране на лек автомобил със скорост от 170 км/ч. в региона на Асеновградско шосе. Проверката е за осъществени непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като действието е осъществено при ръководство на моторно транспортно средство. Разпоредено е инспекцията да се извърши от чиновници на 5 районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи. Срокът за приключването е 20-дневен.
Прочетете още
Припомняме, че до TrafficNews  постъпи сигнал за мерцедес, който лети със 170 км/ч. по Асеновградско шосе. Кадри от безумното шофиране са оповестени във фейсбук и инстаграм профила на Валери Костадинов. От предоставеното до медията ни видео се вижда, че Валери е седнал на пасажерското място и снима водач, който развива скорост над 170 км/ч по шосето.

Ограничението по въпросното трасе е 70 км/ч., което значи, че водачът, чиято идентичност не знаем, кара с над 100 километра над ограничаването. Видеото оповестено в мрежата сътвори отвращение, изключително на фона на тежкият пътен случай от преди седмица, в който юноша умъртви себе си и приятелката си, врязвайки се с 200 км/ч в няколко дървета по бул. „ Руски ”.

Мъжът, разгласил въпросното видео се свърза с медията ни, като твърди, че клипът е остарял и не е карал негов другар, а се е възползвал от услугата “drink and drive ” на задгранична компания, която по думите му към този миг не е дейна. На въпрос от медията ни коя е компанията, от чиито услуги се е възползвал, мъжът отговори „ Нямам си и на концепция " и съобщи, че като пътник той не носи отговорност за шофирането на мъжа. По негови думи видеото е снимано на 15 юли 2022 година.

Независимо от интервала, в който е качен клипа, това не оправдава притеснителното му наличие. На фона на всички тежки събития от последните дни, да се разгласяват сходни фрагменти за похвала е неуместно и тези, които показват сходна безнаказаност би трябвало да бъдат осъдени, безапелационни са читателите ни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР