За критичните секунди само пред bTV говори пилотът на селскостопански

...
За критичните секунди само пред bTV говори пилотът на селскостопански
Коментари Харесай

Сблъсък между небето и земята – как изглежда това в човешките очи?

За сериозните секунди единствено пред bTV приказва водачът на селскостопански аероплан Йосиф Христов , който падна край автомагистрала „ Тракия”.
Селскостопански аероплан падна в оризище сред Пловдив и Пазарджик Пилотът е правил опит за приземяване, бил е самичък и няма тежки пострадвания
На 6 юли 2018 година в 12:50 ч. завършва последният полет на Христов. Пилотът с над 40 години стаж във въздуха пада в оризова равнища.

Сутринта е като всяка друга. По обед машината е в небето над Пазарджик. Внезапно моторът стопира.

„ На към 30-35 метра, в лек завой. Имах желание да пусна още 50 кг. тор и да си потеглям. И просто, както си вървеше машината, и внезапно шумът изчезна и витлата стопираха. Беше доста необичайно, дори не ми се вярваше и желаех да подам повече газ, само че нямаше никаква реакция…”, споделя водачът.

Той съумява да приземи самолета. Заради мократа почва обаче машината се прекатурва.
Извадиха от оризището падналия аероплан край Съединение Разследващи стартират подробен оглед на машината
Първи на помощ идват двама оризари. Пилотът е откаран в болница. Причината за злополуката към момента се търси. Търси я и оживелият и не вини нито хората, нито машините.

Йосиф Христов споделя, че през годините е имал още два случая във въздуха, само че доста по-леки. В петък прелетя и над гибелта.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР