За истината не трябва да се извинявам“, това заяви пред

...
За истината не трябва да се извинявам“, това заяви пред
Коментари Харесай

Асен Василев особено нагъл днес: Няма да се извинявам на некадърници! Ще вдигам, ще вдигам…

„ За истината не би трябвало да се оправдавам “, това съобщи пред БНР министърът на финансите Асен Василев по отношение на искане от работодателите да получат опрощение от него поради изявлението му, че част от тях са „ некомпетентни “.

„ Истината е, че сега, в случай че погледнем продуктивността на труда, България е към малко на 50% от междинната работливост на труда в Европейски Съюз. Но истината е, че в случай че в действителност има работодатели, които не могат да обезпечат задоволително добра организация и задоволително добър артикул, тъй че един служащ да отбрани 350 евро на месец, не мисля, че тези работодатели биха останали на пазара“, изясни той.

Василев отбрани и Бюджета си за 2022г, като по-думите му дългът не бил огромен.

„ Дългът, който поемаме, е по-малък от финансовите вложения, които ще създадем. Ние поемаме дълг, с цел да влагаме, а не с цел да плащаме пенсии, обществени заплащания или да плащаме държавни разноски “, изясни той.

Вдигането на минималната работна заплата на 710 лв. е заложено от началото на април“, изясни той.

Що се отнася до рецензиите на разнообразни браншове за повдигането на оптималният застрахователен предел Василев изясни, че когато се подвигат междинните заплати, би трябвало да се подвига и оптималният застрахователен приход и това е обикновено.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР