Инвестиране в злато през 2023 г.? 5 неща, които трябва да знаете точно сега

...
За инвеститорите през 2023 г. златото може да изглежда като
Коментари Харесай

За инвеститорите през 2023 г. златото може да изглежда като привлекателна инвестиция. Стойността му не само се е повишила, но и благородният метал може да бъде сигурно убежище по време на периоди на икономическа несигурност.

Тази година инвеститорите продължават да усещат ефектите от високата инфлация, както и потенциално задаващата се рецесия и нарастващи лихви. Ако търсите начин да защитите портфолиото си в днешната среда, може да се обърнете към златото.

Но ако мислите да купите злато тази година, ще извлечете максимума от инвестицията си като разберете как можете да увеличите максимално стойността му, за да помогнете за постигане на вашите дългосрочни финансови цели. Започнете да научавате повече за инвестирането в злато днес с безплатен информационен комплект.

Инвестиране в злато през 2023 г.? 5 неща, които трябва да знаете точно сега

Ето пет неща, които всеки нов инвеститор в злато трябва да знае, преди да закупи:

Количеството злато има значение

Златото не трябва не съставлява цялото ви портфолио. Всъщност експертите, с които разговаряхме, препоръчват да отделяте не повече от 5% до 10% от общите си инвестиции за благородния метал.

Въпреки че златото може да увеличи стойността си с течение на времето, то няма да увеличи вашата портфолио по начина, по който по-традиционните инвестиционни източници - като фондовия пазар - могат. Само с малка сума, инвестирана в злато, можете да извлечете ползите от него, като същевременно запазите инвестиции, насочени към растеж, за потенциални дългосрочни печалби.

Разгледайте повече предимства от инвестирането в злато сега с безплатен комплект за инвеститори.

Златото може да диверсифицира вашето портфолио

Много инвеститори използват злато, за да диверсифицират портфейлите си. Отделянето на част от портфолиото ви за актив като златото, който се движи независимо от фондовия пазар, може да ви помогне да издържите периоди на спад.

Рецесии и други периоди на пазарна нестабилност се очакват по време на всеки инвестиционен график. Но стойността на златото обикновено не се движи с фондовия пазар и дори може да се увеличи, когато стойностите на фондовия пазар паднат рязко. Като диверсифицирате със злато, може да сте в състояние да смекчите загубите си по време на периоди на спад.

Цената на златото е висока тази година

Стойността на златото е нараснала с повече от 5% само през 2023 г. Всъщност по-рано тази година цената на златото почти надхвърли рекордните стойности и беше над 2000 долара за унция. Въпреки че към август 2023 г. се върна до около 1950 долара за унция, стойността на златото все още се повиши тази година.

Ако сте нов купувач, може да платите повече за количеството злато, което искате, отколкото бихте платили преди — но това не трябва да ви спира да купувате. Първо, някои експерти смятат, че цената на златото може да продължи да се покачва тази и следващата година. Освен това дългосрочната стойност на златото може да ви помогне да се възползвате с течение на времето, независимо от икономиката или текущата цена.

Научете повече за стойността на златото днес с безплатно ръководство за инвестиции.

Златото е най-доброто за дългосрочни инвестиции

Цената на златото има тенденция да расте стабилно с течение на времето, но може също да варира в краткосрочен план. Само през последните три години, например, златото достигна най-високата си цена за всички времена от около $2070 и падна до най-ниската си стойност от около $1600.

Тези колебания са една от причините златото да бъде по-подходящо за дългосрочни инвеститори. Освен това ползите от златото като защита срещу инфлацията и източник на стабилност по време на пазарни спадове могат да помогнат най-много на вашето портфолио с течение на времето чрез променящите се пазарни цикли. Ако инвестирате само за кратко време, може да не се радвате на същата стойност от инвестицията си в злато.

Има различни начини за закупуване на злато

Преди да купите злато, помислете за най-добрия тип инвестиция в злато за вас. Ако искате да инвестирате директно в стойността на златото, можете да изберете физическа инвестиция в злато под формата на кюлчета или монети. Инвеститорите, които искат да се пенсионират, могат дори да поставят златните си кюлчета и монети в IRA злато, което ви позволява да запазите благородния метал за пенсиониране, докато се наслаждавате на данъчни предимства на IRA.

Можете също така да изберете да инвестирате непряко. Една популярна опция за инвестиране в злато днес са златните ETF или други фондове, които са съседни на златото, като например акции в компании за добив на злато. Въпреки че външните фактори могат да повлияят на ефективността на този тип инвестиция в злато извън цената на златото, това може да бъде лесен начин за диверсификация, без да е необходимо да притежавате физически активи.

Научете повече за опциите за инвестиране в злато с безплатен информационен комплект.

Изводът

Много инвеститори може да се насочат към златото през 2023 г., но си струва да направите известно проучване, преди да решите да купите. Златото може да е добра дългосрочна термин диверсификатор за вашето портфолио, но дали има смисъл за вас зависи от вашия индивидуален инвестиционен план.

Преди да решите, консултирайте се с доверен експерт като финансов съветник, който може да ви помогне да разберете дали златото може да работи за вашия инвестиционни цели. Можете да започнете, като научите повече за благородния метал днес с безплатен комплект за инвеститори.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР