За или против евтаназията? В определени страни, бързо нараства брой

...
За или против евтаназията? В определени страни, бързо нараства брой
Коментари Харесай

Лекар взе тежкото решение планира смъртта си, въпреки че не страда от неизлечима болест

За или срещу евтаназията? В избрани страни, бързо нараства брой на хората, които поддържат концепцията при непринуден отвод да им бъде удължен непременно живота и те да бъдат „ приспивани “ по неусетен метод от медицински лица. Мотивите на неизличимо болните са ясни – те желаят да отърват себе си и околните си от страдания и премеждия. Но в поддръжка на евтаназията работят и хора към момента в положително физическо здраве, които знаят, че рано или късно ще грохнат и ще се окажат в тежест на своите близки. А те не желаят да бъдат запомнени като такива – вместо подобен ужасяващ спомен, дано децата и внуците им да си спомнят за тях като за витални, усмихнати и цялостни с любов персони.

Такъв е случая и с 86 годишния пенсиониран английски доктор Майкъл Ъруин (виж снимката), който, макар че към момента е „ във форма “ и се радва на живота и внуците си, въпреки всичко, упорства гибелта му да бъде „ планувана “, „ с цел да не се трансформира в „ товар “ за най-близките си и да не ги тормози ненужно “.

Дали ще успее уважаемия лекар в това начинание не е ясно; това значи промяна на съответното законодателството, а и би трябвало да се пребори с католическите канони, че човешкият живот е ненарушим и не може да бъде отнеман по никакъв метод принудително или непринудено. Не непразно, християнските канони не разрешават погребението на самоубийците… Вероятно, по този начин както в съвсем всички страни бе анулирано смъртното наказване, последователно, в една или друга страна правото на евтаназия ще бъде узаконено. Така както бяха легализирани абортите, макар гневната опозиция на църквата.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР