За“ или против“ децата в 3. и 4. клас да

...
За“ или против“ децата в 3. и 4. клас да
Коментари Харесай

Учител: Смятам, че не е лошо да имаме опция за повтаряне на клас

„ За “ или „ срещу “ децата в 3. и 4. клас да повтарят образователната година. След яростен спор в пленарна зала дали учениците, които не са усвоили материала, би трябвало да останат в същия клас, предлагането отпадна.
Прочетете още
Семейната среда и честото посещаване на часовете са основни за триумфа на децата, безапелационна е Величка Тасаджикова, шеф на 70. главно учебно заведение.

„ Голямата част от децата, които не се оправят с материала, не се оправят не тъй като нямат нужните качества или пък тъй като учителят не се е справил, казусът е обвързван с огромния брой отсъствия “, сподели Тасаджикова.

Баща на четвъртокласничка, Димитър счита, че децата, които не вървят на учебно заведение, би трябвало да повтарят годината.

В едно от учебните заведения в София децата от 1-6. клас са в целодневна форма на образование и прецизно се следи за тяхното наличие в час.

Тези обаче, които постоянно пропущат занятията, би трябвало да имат опция за наваксване на материала, споделят педагози.

„ Смятам, че не е неприятно да имаме тази алтернатива на повторение, не толкоз като наказване, а като опция да реализират това, което би трябвало да знаят “, изясни Тони Николова - начален преподавател в  70. ОУ „ Св. Климент Охридски “ в София.

„ Те ще имат опция още веднъж да отработят, да получат познания, умения и да бъдат в една среда – разрастваща и подкрепяща “, сподели Стефка Хаджийска - начален преподавател в 51. СУ „ Елисавета Багряна “ – София.

Образователното министерство твърдо е срещу повторение на учениците в началния стадий. От ведомството споделят, че учителите ползват разнообразни способи и самостоятелен метод към всеки възпитаник: „ Опитът в редица страни демонстрира, че повтарянето на началния стадий постоянно дава отрицателен резултат и даже води до трайно отпадане на децата от просветителната система и даже може да докара до сегрегация. “

За разлика от дребните учениците в по-горните класове - от 5. до 11., могат да бъдат оставени да повтарят годината, написа БТВ.
 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР