Лорън Джарет e изпълнителен вицепрезидент и генерален мениджър на бизнеса

...
Лорън Джарет e изпълнителен вицепрезидент и генерален мениджър на бизнеса
Коментари Харесай

Човешката страна на софтуера в ерата на AI


Лорън Джарет e изпълнителен вицепрезидент и общоприет управител на бизнеса на Progress за цифрови прекарвания. Тя управлява тактиката и осъществяването ѝ за продуктите, които разработчиците, търговците и дизайнерите употребяват, за създаване на цифрово прекарване във всички допирни точки на потребителя с бизнеса – уеб страници, уеб приложения, мобилни приложения и други  Преди да стане общоприет управител, тя е основен маркетинг шеф на Progress. А преди да се причисли към компанията, Лорен заема висши управителни позиции в софтуерната промишленост, измежду които като CMO на Acquia, CMO на Kaseya и началник на маркетинга и продуктовия мениджмънт във FatWire, добита от Oracle. Заемала е и управителни позиции в CA Technologies, Oracle и American Express.
(снимка: Frank Curran / предоставена от Progress)

от Лорън Джарет, Progress

В началото на десетилетието темпът на цифровата гражданска война беше фрапантно интензивен от пандемията, като общуването лице в лице бе сменено от цифрово по нужда. За някои неща тази нараснала взаимозависимост от технологиите за връзка, която преди се случваше лице в лице, проработи в действителност добре, до момента в който за други не толкоз. Независимо от това, обаче, новото равнище на цифровизация остана, доста увеличавайки упованията и условията на потребителите към цифровите прекарвания. 

Днес цифровите прекарвания би трябвало да оферират най-хубавото от човешкото взаимоотношение – да бъдат мощно персонализирани и да се усещат човешки, даже когато са автоматизирани, консистентни във всички цифрови допирни точки, дружелюбни и налични.

В същото време сме очевидци на друг тип оживление в софтуерното пространство, което води до трансформационна смяна в метода, по който организациите основават и маркетират продуктите си и ръководят бизнеса си. Тази смяна носи със себе си нови принадлежности, които оказват помощ на бизнеса да даде цифровите прекарвания, от които се нуждаят клиентите.

Нарастващата известност на принадлежности като ChatGPT способства за демократизиране на генеративния AI . Далеч към този момент от просто доктрина, през днешния ден AI дава опция на организациите да отговорят на цифровите упования на потребителите посредством персонализация в голям мащаб, по-бързо маркетиране посредством генериране на наличие, автоматизиране на работни потоци за оперативна успеваемост, автоматизирано генериране на код и доста други. Все още сме в ранен стадий на схващане какво е допустимо.

Контраинтуитивно е да се мисли, че технология като AI – лишена от човешки страсти – може да напредне задоволително, с цел да е в центъра на основаването на цифрово прекарване, насочено към индивида. Но даже и в този ранен стадий това е допустимо.

AI може да се употребява за по-добро схващане на клиентите и техния допир с вашия бизнес. Чрез AI може да разберете желанията и склонността на потребителите да станат клиенти, както и автоматизирано да сегментирате потребителите, да персонализирате наличието за всевъзможен брой потребителски сегменти за рекордно малко време, да откривате и предоставяте наличие на локалния език и по-бързо да отговаряте на клиентите посредством автоматизиране на задания, които преди са включвали освен ръчен труд, само че и синтез на информация от експерти. И това са единствено част от методите, по които AI може да се употребява.

AI също може да способства за обезпечаване на по-приобщаващо и налично прекарване . Представете си консуматор с повреден слух, който към този момент може интензивно да се ангажира с цифровото ви прекарване, като употребява AI за автоматизирано превеждане на писмен или вербален текст на жестомимичен език? Или човек със зрително увреждане, който с помощта на компютърното зрение може да изиска от вашето приложение да опише в действително време какво се демонстрира на дадена фотография.

Тъй като условията за досегаемост през днешния ден се ръководят от регулаторни организации и са наложителни по закон в доста страни по света, опцията за по-лесно консолидиране на достъпността в цифровото прекарване благодарение на AI е от голяма изгода.

Всички тези неща – персонализиране на до момента на потребителите с компанията ви или увеличението на достъпността и приобщаването – са неразделна част от основаването на цифрово прекарване, насочено към индивида .
още по темата
Според изследване, поръчано от Progress, първите топ две аргументи за фокус върху основаването на програмен продукт, насочен към индивида, са непрестанно изменящите се потребности на  потребителите/увеличаване на упованията им (56%) и бързото повишаване на цифровите взаимоотношения (56%).  Сред останалите движещи сили са засиленият фокус върху приобщаването и достъпността във виртуалния свят (47%), нарасналото разпространяване на IoT и AI (44%), навлизането на поколението Z в работната мощ, което търси работодатели с полезности, които подхождат на неговите (43%), както и по-широк фокус върху разнообразието и приобщаването (41%).

90% от интервюираните ИТ водачи и разработчици споделят, че построяването на програмен продукт, насочен към индивида, е по-важно в този момент, в сравнение с е било преди две години. Повече от 75% показват, че въздействието на инвестицията в програмен продукт, насочен към индивида, е нужда и/или ще има огромно и материално въздействие върху бизнеса им.

В България 100% от интервюираните показват, че е извънредно или много значимо да се способства основаването на насочени към индивида приложения и прекарвания. Повече от 60% от интервюираните в страната считат, че тези приложения ще имат позитивно въздействие върху приходите , а повече от 70% показват, че това ще направи фирмите им по-привлекателни за клиентите.

В международен мащаб 44% от участниците в изследването декларират, че към този момент адресират това ново условие посредством принадлежности, образование и политика, само че са съгласни, че има още какво да се направи.

Намираме се в забавен миг на смяна в нашата промишленост , където изкуството и науката за човешкото държание и технологии се сливат по мощен, трогателен и трансформационен метод. С разпространяването на цифровия опит и възхода на AI ще продължим да виждаме мощен фокус върху човешката страна на софтуера.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР