За хипотетичното изтегляне на руските тактически ядрени оръжия от територията

...
За хипотетичното изтегляне на руските тактически ядрени оръжия от територията
Коментари Харесай

МВнР на Русия посочи условията за извеждането на тактическото ядрено оръжие от Беларус

За хипотетичното евакуиране на съветските тактически нуклеарни оръжия от територията на Беларус ще може да се приказва едвам откакто Съединени американски щати и НАТО се откажат от своя унищожителен курс, изтеглят американското нуклеарно оръжие от Европа и унищожават инфраструктурата, сподели шефът на 2-ри отдел за страните от Оперативно-наблюдателно дело на Министерство на външните работи на Русия Алексей Полишчук.

„ Разполагането на съветско тактическо нуклеарно оръжие на територията на Беларус беше отговор на дълготрайната дестабилизираща нуклеарна политика на НАТО и Вашингтон, както и на фундаменталните промени, настъпили неотдавна в основни области на европейската сигурност “, изясни дипломатът.

Той акцентира, че това е наложително решение, целящо да подсигурява сигурността на Съюзната страна.

В началото на годината Москва и Минск се договориха да трансферират тактически нуклеарни оръжия на Беларус. Както съобщи президентът Владимир Путин, Русия не нарушава никакви интернационалните отговорности.

През април въоръжените сили на Беларус получиха тактическия комплекс " Искандер-М ", кадърен да употребява нуклеарни ракети. Освен това част от наземните щурмови самолети бяха преобразувани да носят нуклеарни оръжия.

Говорейки пред непрекъснатите членове на Съвета за сигурност, Путин означи, че отприщването на експанзия против Беларус би означавало експанзия против Руската федерация и Москва ще отговори на това с всички налични средства.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР