За главен секретар на МВР ще бъде предложен досегашният заместник-главен

...
За главен секретар на МВР ще бъде предложен досегашният заместник-главен
Коментари Харесай

Живко Коцев ще е новият главен секретар на МВР

За основен секретар на Министерство на вътрешните работи ще бъде препоръчан досегашният заместник-главен секретар Живко Коцев, разгласи пред публицисти в Народното събрание министър-председателят Николай Денков и уточни, че следва номинацията му да се разиска в Министерския съвет и да се предложи за координиране с президента.

Денков съобщи, че всички претекстове, показани от държавното управление за промяната на някогашния основен секретар Петър Тодоров са професионални, а не политически. „ За това споделих на министъра на вътрешните работи да качи отчета, вътре няма политически претекстове, това са професионални претекстове, свързани с работата на Министерство на вътрешните работи и това, че тя не е задоволително добра “, добави той.

Премиерът подсети, че Петър Тодоров си е подал оставката като основен секретар и по време на служебния кабинет предходната година, само че тогава тя също не е била призната. „ Още тогава явно той е знаел професионално, че има проблем, с цел да си подаде оставката. Остава въпросът за какво тогава президентът не я е приел и още повече – за какво в този момент не я приема, в случай че имаме явен проблем в Министерство на вътрешните работи. Не може Министерство на вътрешните работи да работи в двувластие. Макар и закъсняла, постъпката на настоящия основен секретар е вярна “, уточни още Николай Денков.

Преди дни Тодоров разгласи, че подава оставка. Това се случи на фона на настояванията на държавното управление президентът Румен Радев да го освободи. Главният секретар съобщи изрично, че не желае да става част от опитите за политическа приложимост на Министерство на вътрешните работи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР