За гласуване на първо четене в тъй наречения Закон срещу

...
За гласуване на първо четене в тъй наречения Закон срещу
Коментари Харесай

Комисия гласува днес Закона срещу скока в цената на водата, ...

За гласоподаване на първо четене в така наречения Закон против скока в цената на водата се събира през днешния ден в 17 часа парламентарната Комисия по околна среда и водите. Както към този момент писахме, предлагането е на определения от 29 МИР-Хасково народен представител Катя Панева от " Демократична България - Обединение ".

" Вчера показах в комисията по околна среда и водите законопроекта за смяна в Закона за контролиране на водоснабдителните и канализационните услуги, с която ще се даде опция за диференцирана цена на водата. Днес в 17:00 ч. следва гласоподаване на първо четене в комисията. Надявам се, че измененията ще бъдат подкрепени, тъй като са напълно в полза на жителите. Несправедливото калкулиране на цената, когато водата е неразрешена от здравните управляващи за пиянство, би трябвало да спре ", разяснява Панева.

Тя добави, че също през днешния ден има среща с представител на КЕВР, с цел да изчист​ят фактологични грешки, в случай че има такива. " Надявам се, че ще намерим общ език и ще получим поддръжка за смяна в Закона, както от народните представители, по този начин и от специалистите в Комисията за енергийно и водно контролиране. Опасенията ми са, че няма да стигне времето на ​това Народно заседание, с цел да променим Закона. Ще направя всичко допустимо в границите на този мандат смяната да е реалност ", показа още националната представителка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР