ЗА гласуваха 122-ма народни представители от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС,

...
ЗА гласуваха 122-ма народни представители от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС,
Коментари Харесай

Депутатите решиха: България спира вноса на руски суров петрол

" ЗА " гласоподаваха 122-ма народни представители от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, до момента в който 43-ма от партия " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ се оповестиха срещу.

 

Сред вносителите на предлагането са Бойко Борисов, Кирил Петков, Христо Иванов и Делян Пеевски. С него дефакто българското държавно управление би трябвало да прекрати потреблението на дерогацията, позволяваща ни да внасяме съветски нефт до края на 2024 година

 

Опозиция и подкрепящи кабинета си насочиха остри нападки и се упрекнаха в дейности под непознато въздействие. Според Румен Гечев от Българска социалистическа партия работата на рафинерията, която държи 40% от пазарния дял у нас, ще бъде блокирана и това ще ощети българските жители.

 

Хамид Хамид от Движение за права и свободи отговори следното:

 

" Днес тук от вас приказва госпожа Митрофанова, а не професор Гечев. Не е правилно и е мит, че тази рафинерия може да работи единствено с съветски нефт. А аргументът ви, че цените ще скочат, също, съгласно мен, не е заможен, тъй като сега, когато работим единствено с съветски нефт, цените са замръзнали и падат ли? Не, цените отново скачат, професоре ", уточни той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР