За Европа ще е трудно да се доверява на Китай,

...
За Европа ще е трудно да се доверява на Китай,
Коментари Харесай

Жозеп Борел: ЕС не може да вярва на Китай, ако не се стреми към мир в Украйна

За Европа ще е мъчно да се доверява на Китай, в случай че Пекин не се пробва да откри политическо решение на украинската рецесия, основано на изтеглянето на Русия от украинската територия, съобщи ръководителят на европейската дипломация, представен от Ройтерс, написа Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10175
Това е част от тирада, която се очакваше Борел да произнесе пред център за разбори в Пекин през днешния ден. Той обаче се принуди да анулира визитата си в Китай, откакто се разболя от COVID-19. Подготвените изявления бяха оповестени на уеб страницата на Европейски Съюз.

" Ще бъде извънредно мъчно, в случай че не и невероятно, за Европейски Съюз да поддържа отношение на доверие с Китай, което бих желал да видя, в случай че Китай не способства за търсенето на политическо решение, основаващо се на изтеглянето на Русия от украинската територия ", споделя Борел.

" Неутралността пред лицето на нарушаването на интернационалните правила не вдъхва доверие ", добави той, като насочи апел към китайския президент Си Цзинпин да беседва с украинския си сътрудник Володимир Зеленски, както и да даде повече филантропична помощ на украинския народ.

Си се срещна с съветския президент Владимир Путин два пъти, само че не е разговарял със Зеленски, откогато Русия стартира нашествието си в Украйна, определяно от Москва като " специфична военна интервенция ", през февруари 2022 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР