За едно денонощие от улиците на Москва са извозени 1

...
За едно денонощие от улиците на Москва са извозени 1
Коментари Харесай

100-годишен снежен рекорд в Москва


За едно денонощие от улиците на Москва са извозени 1 200 000 куб. м сняг. Това заяви в понеделник зам.-кметът Пьотър Бирюков след мощния снеговалеж, връхлетял през уикенда съветската столица, съобщи ТАСС.

" Толкова сняг пада за пръв път от 100 години насам ", акцентира представителят на градските управляващи. Улиците към този момент са разчистени и работата продължава, посочи той.

В естествени условия за прибиране на сходно количество сняг са нужни 9 дни, само че градската администрация ще вземе ограничения Москва да бъде разчистена доста по-рано, въпреки че в околните три денонощия се чака да навали още 6 до 8 см сняг, добави служителят.

От съботната заран до 21.00 ч. нощес в Москва натрупа 38 см сняг - повече от месечната норма за февруари, уточни по-рано Бирюков.

Заради виелиците в 18 общини на Московска област имаше спирания на електроснабдяването. При разкъсване на електропровод от паднало дърво в Москва почина един човек и пострадаха още петима.

В столичния район и през днешния ден остава в действие предизвестие за стихия заради мощен снеговалеж и вятър.

Заместник-кметът прикани московчани да употребяват публичен превоз, с цел да може да минава по улиците специфичната техника. Освен улиците ще се почистват тротоарите, дворовете и покривите, добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР