За две седмици маестрото ще посвети в тънкостите на красивото

...
За две седмици маестрото ще посвети в тънкостите на красивото
Коментари Харесай

Световноизвестният тенор Калуди Калудов с майсторски клас в България - slava.bg

За две седмици маестрото ще посвети в тънкостите на красивото пеене 10 възпитаници от Украйна, Полша, Китай и България.

В визията на елементарния слушател пеенето е натурален развой, за който е необходим единствено хубав глас. Професионалните артисти знаят, че истината е напълно друга и могат с години да търсят индивида, който да ги научи да пеят вярно.

"Когато ученикът е подготвен, той намира своя преподавател. Смятам, че когато човек взема решение да има развиване в неговата посока и неговото изкуство, ориста му предлага подобаващия маестро ", съобщи Емил Калев.

Че знае тънкостите на пеенето Калуди Калудов е потвърдил първо със личната си кариера, а след това и с триумфите на своите възпитаници.

"Воденето на гласа легато разрешава артистът да употребява толкоз въздух, колкото му е належащо на даден тон. Много постоянно ние артистите се хвърляме в борбата и започваме да ревем, да крещим и тогава гласовете се преуморяват и гласът не звучи, не е това, което би трябвало ", съобщи Калуди Калудов.

Той обилно раздава своя опит и познания. Не чака признателност от учениците си, премията за труда си получава по различен метод.

"Когато мой възпитаник излезе и запее и хората да му кажат „ А, ти къде си учил? В Италия ли? ", „ Не, при Калуди Калудов ". За мен това е моята горделивост - някой да признае, че при мен е научил от А до Я това, което би трябвало да знае за пеенето на сцената ", сподели Калудов.

А тези, които са любопитни какво са постигнали младите артисти под управлението на своя маестро, могат да ги чуят на 16 септември на сцената на летния спектакъл в Созопол.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР