За драстично увеличение на случаите на пострадали при инциденти с

...
За драстично увеличение на случаите на пострадали при инциденти с
Коментари Харесай

Внимавайте с газовите бутилки, пострадалите рязко се увеличават, предипредиха от `Пирогов`

За фрапантно нарастване на случаите на потърпевши при произшествия с газови бутилки в домашни условия, предизвестяват от " Пирогов ".

За последните 20 дни са признати 41 потърпевши при произшествия с газови бутилки, от които 17 са тежко потърпевши, най-вече хора над 60 годишна възраст, сигнализира началникът на Клиниката по изгаряне в университетската незабавна болница доцент доктор Мая Аргирова.

Най-младият пациент е на 35 години, а най-възрастният на 86. Те са с обширни и дълбочинни изгаряния, което постанова многоетапно лекуване със серия от интервенции. Пациентите са настанени в реанимационните звена на болница " Пирогов ". Състоянието на множеството от тях изисква с изключение на оперативните многоетапни хирургични намеси, интензивно наблюдаване и реанимационно лекуване, изяснява началникът на клиниката доцент Аргирова.

Тя и нейния екип от експерти дефинират положението на потърпевшите, които се лекуват в " Пирогов ", като извънредно тежко, а животът на част от тях - директно заплашен.

Медиците са мощно обезпокоени от интензитета на произшествия с сходна тежест и приканват хората да употребяват гозовите бутилки извънредно деликатно, отговорно и единствено при последна нужда. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР