За днес е насрочено делото срещу израелския премиер Бенямин Нетаняху,

...
За днес е насрочено делото срещу израелския премиер Бенямин Нетаняху,
Коментари Харесай

Гледат делото срещу Бенямин Нетаняху по обвинение в корупция

За през днешния ден е планувано делото против израелския министър председател Бенямин Нетаняху , който е обвиняем по обвиняване в корупция, машинация и предаване на доверие , съобщи " Ройтерс ".

Снощи полицията употребява водни струи и сълзотворен газ, с цел да разпръсне протестиращи израелски жители, събрали се пред резиденцията на премиера в Ерусалим. Най-малко двама души бяха задържани, оповестиха от полицията.

Протестите бяха проведени от антиправителственото придвижване " Черните флагове " .
 Нетаняху с ограничавания в назначенията поради процеса за корупция
Нетаняху с ограничавания в назначенията поради процеса за корупция

Първият израелски министър председател, който е изправен пред съда, до момента в който е на работа

И в Тел Авив хиляди израелци стачкуваха по улицата, недоволни от слабата политика на премиера на Бенямин Нетаняху за справяне с икономическите последици от пандемията на Covid-19.

Протестиращите в Тел Авив упрекнаха политическото управление в страната, че е корумпирано и откъснато от проблемите на хората.

Един от сериозните проблеми е високата безработица, достигнала 21 % , и внезапното повишение на инфектираните с COVID-19.

През май Израел още веднъж отвори учебните заведения и предприятията, премахвайки рестриктивните мерки и по този начин броят на инфектираните в 9-милионната страна доближи 50 000 души . Жертвите са 400 души .

Заради това и публичното доверие , с което се употребява Нетаняху, е едвам 29.5% по данни на Израелския институт за народна власт.
 Хиляди в Израел желаеха оставката на Нетаняху
Хиляди в Израел желаеха оставката на Нетаняху

Много от протестиращите носиха лозунги като " Ти си отхвърлен. Писна ни "

Сред лозунгите, които издигаха протестиращите пред комерсиалния център в Тел Авив, бяха претенции за по-голяма държавна помощ за предприятията , потърпевши от рестриктивните мерки, наложени като част от противоепидемиологичните ограничения, както и подкрепяне на хората, пуснати в неплатен отпуск.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР