За длъжността му на изпълнителен продуцент дипломата е задължителнаКамен Алипиев-Кедъра,

...
За длъжността му на изпълнителен продуцент дипломата е задължителнаКамен Алипиев-Кедъра,
Коментари Харесай

Камен Алипиев станал шеф без висше, уволняват го

За длъжността му на изпълнителен продуцент дипломата е наложителна

Камен Алипиев-Кедъра, спортният публицист от Българска национална телевизия, е пред уволняване, защото няма висше обучение.

Досега той беше изпълнителен продуцент, само че към този момент е отвън новата дирекция “Спорт ”, защото му липсва тапия. Дирекцията беше основана при започване на юли, малко откакто Емил Кошлуков стана общоприет шеф на Българска национална телевизия, и бе управлявана от Сашо Йовков, прочее негов съперник в състезанието за високия пост.

Така спортните публицисти бяха отделени в независимо звено, откакто преди бяха в продуцентски център “Спорт ” - част от дирекция “Информация ”.

“В Българска национална телевизия за всяка позиция се изисква съответното обучение. Проблемът с дипломата се появи, тъй като в този момент се вършат структурни промени при нас. Има нови позиции, за които, като се назначават хората, се гледа степента на образованието им. Сигурно и до момента се е гледало, не мога да кажа за какво е имало сходна обстановка, евентуално не е единствено при него. Но при тази смяна както в дирекцията, по този начин и в цялата телевизия образованието е наложително условие ”, изясни Сашо Йовков пред “24 часа ”.

Камен Алипиев стартира работа в Българска национална телевизия през 1987 година, а от 1992 година е в спортната редакция. Коментира баскетболни мачове, а също и надпревари по алпийски ски. “Той е толкоз потвърден експерт. На такова равнище е, че не може да бъде стажант кореспондент ”, сподели Йовков. Той добави, че в случай че в частна медия е допустимо да бъде шеф и без ценз, в публичната няма по какъв начин, тъй като има правилници. “Ако не си оправи образованието, няма да бъде в дирекция “Спорт ”. Говорили сме с него за вид цивилен контракт ”, изясни Йовков.

Как тъкмо е било и за какво предходните шефове не са спазили закона, остава мистерия, само че въпреки да наподобява дребно, всъщност това е корист с публични средства, тъй като позицията изпълнителен продуцент върви с по-високо възнаграждение, разясняват остарели телевизионни служащи. Когато лъснало, че няма нужното обучение, му е бил даден гратисен интервал да се дипломира, само че той не го направил. В момента Кедъра, както го назовават приятелите и феновете, е в болничен и му следва интервенция. Затова и не пожела да разяснява работата си в Българска национална телевизия. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР