За ден полицията установи 27 шофьори, качили се зад волана

...
За ден полицията установи 27 шофьори, качили се зад волана
Коментари Харесай

Задържаха 27 пияни и 11 дрогирани шофьори за ден

За ден полицията откри 27 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол - 14 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и 13 - с над 1,2 на 1000, един е отказал тестване, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Под влияние на опиати са засечени да карат 11 водачи, четирима са отказали да бъдат тествани.

Проверени в границите на профилираната полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата са 9167 моторни транспортни средства. Извършен е надзор на 11 937 водачи и пасажери. Съставени са 2840 фиша и 643 акта за открити административни нарушавания.

От систематизираните данни по метода „ линеен надзор “ са тествани 2303 моторни транспортни средства и 2828 водачи и пасажери. За установени нарушавания са формирани 667 фиша и 118 акта за административни нарушавания. Установени са двама водачи, карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и трима – с над 1,2 на 1000. Двама са засечени да ръководят под влияние на наркотични субстанции или техни аналози.

Един човек е умрял, а 29 души са потърпевши при 27 тежки произшествия в страната през миналото денонощие, оповестиха по-рано от Министерство на вътрешните работи. В София са регистрирани две тежки и 25 леки катастрофи, при които няма починали, а потърпевшите са двама.

Ден на печал е разгласен през днешния ден в община Ловеч в памет на починалите при тежката злополука на пътя Ловеч – Плевен в нощта на 7 против 8 август. При конфликт сред два леки автомобила починаха трима души, а по-късно в болница умря и ранен при случая.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР