Осем часа пътуване от столицата до града на Щастливеца, осигуриха

...
Осем часа пътуване от столицата до града на Щастливеца, осигуриха
Коментари Харесай

Гвоздейков, чети! 8 часа и смяна на 3 влака от София до Свищов

Осем часа пътешестване от столицата до града на Щастливеца, осигуриха от Български държавни железници, откри Актуално Свищов.

Влакът, който по разписание потегля от Централна гара София в 10,10 часа, потегли през днешния ден след 11,30 часа от гара София север. Закъснението е резултат от почналия ремонт на софийската гара, който ще продължи идващите 15 месеца, прецизират от железниците.

По разписание пътуващите от София до Свищов би трябвало да са край Дунав в 14,45 часа. Нормално пътуването е малко над четири часа. Да, но не!

Десетина свищовлии изчакват и ще се приберат най-рано в 17,45 часа, тъй като влакът 13,45 е тръгнал без да изчака бързия трен София – Варна.

И ще се приберат, в случай че БДЖ не обезпечи друга атрация по трасето…

Справка в уеб страницата на железниците демонстрира, че дължината на трасето София – Свищов е 194 километра и пътуването би следвало да отнеме 4 часа и 49 минути.

“Винаги пътуването до Свищов е било девет дни път с камили... Неудобни връзки, мръзнене на гара Левски...

Нищо не се е трансформирало в БДЖ за 30 години. ”,

разясняват осведомени с обичаите в държавните железници. И прибавят:

“Това е образован метод хем да вземеш дотацията за возене на трен, хем никой да не го употребява и всички да те псуват. Единствено по силите на БДЖ Политическа партия с общителното подпомагане на НКЖИ. ”



За незапознатите с жп битието – посочването на три влака на билета значи, че се сменят три влака до постигане на дестинацията. Първият в тази ситуация е поради продължаващия с години ремонт на коловозите на Централна гара София – работа, която китайска бригада би свършила за два следобеда, без да основава чак подобен хаос
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР