За да завърши тържествата за 60-ата годишнина на Renault 4,

...
За да завърши тържествата за 60-ата годишнина на Renault 4,
Коментари Харесай

AIR4, ЛЕТЯЩ ДЕМОНСТАЦИОНЕН АВТОМОБИЛ, ВДЪХНОВЕН ОТ 60-АТА ГОДИШНИНА НА ЕМБЛЕМАТИЧНИЯ МОДЕЛ RENAULT 4

За да приключи тържествата за 60-ата годишнина на Renault 4, автомобилният производител си партнира с центъра по моушън дизайн TheArsenale, с цел да сътвори футуристичен демонстрационен автомобил, интерпретация на емблематичния модел.

През 2021 година се навършват 60 години от основаването на Renault 4L, модел с над 8 милиона продажби в над 100 страни за интервал от повече от 30 години. Много повече от автомобил, 4L е същинска икона.

За да отпразнува своята 60-та годишнина, Renault организира година на тържества, състояща се от редица начинания. За да приключи уместно, марката взема решение да сплоти старания с дизайнерски център TheArsenale, с цел да сътвори демонстрационен автомобил, предоставящ футуристична и ексцентрична интерпретация на 4L.

Оригиналното Renault 4 е обикновен, ефикасен и еластичен автомобил, проивеждан сред 1961 и 1992 година Автомобил със „ сини дънки “, както го разказва някогашният началник на Renault Group, Пиер Драйфус. Истинска икона, пренасяща фамилии, компании и даже жандармерията и La Poste, както и помагаща на няколко генерации млади автомобилисти да се придвижват. Неговите полезности и качества убеждават TheArsenale да си сътрудничи с Renault в основаването на 4L, предопределен да се движи по немаркираните автомагистрали над нашите глави.

AIR4, „ ЛЕТЯЩОТО “ RENAULT 4

Renault си партнира с TheArsenale в този в действителност неповторим план и резултатът е невиждан. AIR4 е знак на самостоятелност и независимост, подбуден от осъзнаването, че трафикът се усилва, животите ни се забавят, а светът над нас е безконтролен. Така AIR4 претендира за въздуха като новия път на бъдещето.

По отношение на дизайна, AIR4 довежда до реинтерпретация на ретро иконата от TheArsenale надалеч от езика на актуалния дизайн на коли. Автомобилът, напълно направен от въглеродни нишки, резервира контурите и масата на истинския 4L, само че показва нови динамични благоприятни условия. Здравината е изцяло модифицирана, с цел да включва нови концепции като двигателна сила или издигане, което изисква часове калкулации и проби. Опирайки се на генеративни техники за планиране, употребяващи изкуствен интелект, инженерите на TheArsenale съумяват да тестват терабайти данни, с цел да подобрят и уточняват концепциите на дизайнерите, даже преди да стартират първите тествания в действителна среда.

„ След едногодишно тържество искахме да създадем нещо нетрадиционно, с цел да приключим 60-ата годишнина на 4L. ” акцентира Арно Белони, световен маркетинг шеф на марката Renault. „ Това съдействие с TheArsenale пасна идеално. Летящият демонстационен автомобил AIR4 е нещо невиждано до момента и мигане за това по какъв начин може да наподобява тази икона след още 60 години. “

AIR4 няма потребност от колела, с цел да се движи. Вместо това моделът разполага с четири двуперкови витла, по едно във всеки ъгъл на автомобила. Шасито е ситуирано в средата на ротационната рамка и лидерът може да достъпи и да заеме място в кабината, като повдигне преобразения корпус на Renault 4, който е закрепен на шарнири начело.

От техническа позиция, AIR4 се зарежда от литиево-полимерни акумулатори от 22 000 mAh, които генерират обща мощ от 90 000 mAh. Автомобилът разчита на хоризонтална оптималната скорост от 26 м/сек, с надолнище от 45° по време на полети и до 70° оптимален надолнище. Може да лети на височина до 700 м със скорост на политане 14 м/сек, поддържана при 4 м/сек от съображения за сигурност и скорост на кацане от 3 м/сек. Не на последно място, AIR4 предлага оптималната векторна двигателна сила от 380 кг, т.е. 95 кг на витло.

AIR4 е фиктивен, планиран и съединен напълно във Франция в сърцето на първия софтуерен парк в Европа в София Антиполис на Лазурния бряг.
ПОДРАЗДЕЛЕНИЕТО “ROAD TO AIR ” НА THEARSENALE

TheArsenale отстоява догатката, че иконите на автомобилната просвета са безконечни. Този автомобил е първият артикул от подразделението ROAD TO AIR на TheArsenale, което планува бъдещата транспортна мрежа да бъде в небето. AIR4 е дело на Патрис Менян, основен изпълнителен шеф и създател на TheArsenale, който се стреми да сътвори нов тип транспортно средство, което провокира страсти, открива еднаквост на марката и предлага наслаждение.

„ Посветих живота си на пристрастеността към подвижността и непрестанно проучвам всички аспекти на движещия се свят. ” споделя Патрис Менян. „ След 25 години проучвания, ориентирани към бъдещето, ние имаме вяра, че иконите на автомобилната просвета са безконечни, без значение дали на земята или във въздуха. Вече 60 години Renault 4 се ръководи от елементарни хора, които го вършат неизмеримо. Това е автомобил, който символизира приключението: обикновен, удобен, потребен и толкоз съвременен, колкото и ретро. Повечето водачи ще ви кажат, че ви разрешава да пътувате по друг метод и да изживеете премеждие. Това „ друго пътешестване “ въодушеви мен и моя екип. С AIR4 от TheArsenale Renault 4 е подготвен за едно от най-големите си завършения до момента. ”

СВЕТОВНА ПРЕМИЕРА

След цифровото си показване през днешния ден, 26 ноември, от идващия понеделник до края на годината AIR4 ще бъде изложен в Atelier Renault на Шанз Елизе, дружно с други исторически версии на Renault 4.

В началото на 2022 година AIR4 ще кацне на американска почва в Маями и по-късно в Ню Йорк, преди пит стоп в Макао.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР