За да сте красиви, не е достатъчно само да се

...
За да сте красиви, не е достатъчно само да се
Коментари Харесай

Полезни и вредни продукти за кожата

За да сте красиви, не е задоволително единствено да се подлагате на разкрасителни процедури, а и да се храните с артикули, които са потребни за хубостта на вашата кожа.

На първо място това са млечните артикули, които доставят организма с витамин А. Той се усвоява изцяло, тъй като се съдържа в чист тип в немазните млечни артикули.

Продуктите, които са богати на селен, са потребни за кожата. Това са пуешкото месо, рибата звук, пълнозърнестият самун. Селенът е незаместим за поддържането на естественото положение на кожата.

Витамин С е доста потребен за кожата. Той оказва помощ за образуването на колагенови нишки и усъвършенства положението на кръвоносните съдове. Той се съдържа в чушките, цитрусовите плодове, спанака, картофите и кивито.

Полиненаситените мастни киселини са нужни за здравето на кожата. Те се съдържат в орехите, лененото семе и мазната риба от северните морета и реки.

 Овесени ядки

Под влияние на тези киселини мембраните на клетките на кожата са постоянни, те съумяват да задържат влагата и защищават кръвоносните съдове от разрушение. Клетките, снабдени с такива киселини, са предпазени от инфектиране и прибързано остаряване.

Лененото семе оказва помощ да се изхвърлят от клетките шлаките и междуклетъчните замърсявания, като по този метод кожата може сполучливо да се обновява.

Хубавият загар на кожата се дължи на артикули, богати на витамин В. Такива са патладжаните, зелените подправки, пълнозърнестият самун, бобовите култури, черният дроб и маята.

Ягодите, боровинките, сливите и артишокът са потребни за здравето на кожата. Зеленият чай е същински склад от потребни субстанции. Той оказва помощ на кожата да бъде млада и еластична.

Яйцата, слънчогледовите семки и зехтинът оказват помощ на кожата да създава повече колаген.

Вредните за кожата артикули са кафе, алкохол и цигари, а също по този начин пържените и пушените артикули, както и мощният черен чай.

Ако всяка заран преди закуска изяждате половин чаша овесени ядки, накиснати през нощта с половин чаша вода, към които сутринта сте добавили една нарязана ябълка, кожата ви ще като порцеланова.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР