За да се справим с трафика, трябва да продължим с

...
За да се справим с трафика, трябва да продължим с
Коментари Харесай

Фандъкова: Г-жа Манолова обича да задава въпроси, но не обича да чува отговорите

За да се оправим с трафика, би трябвало да продължим с обновяването на градския превоз, като залагме на електробуси. Другото значимо е инфраструктурата - продължение на строителството на Околовръстния път на София и вътрешнокварталните кръгове.

Това съобщи в ефира на БТВ претендентът за кмет на София от ГЕРБ Йорданка Фандъкова. Тя взе участие в спор дружно с другите съществени кандидати за кметския пост - гражданския претендент Мая Манолова. арх. Борислав Игнатов от "Демократична България ", Ангел Джамбазки от Вътрешна македонска революционна организация и Борис Бонев от "Спаси София ". "Темата с чистия въздух е най-важната сега. Аз се веселя, че всички претенденти припознават ограниченията, които сме взели до този миг. Те са над 100. Ние залагаме на понижаване с 1/3 на семействата, които се отопляват с твърдо гориво. Предложила съм на Народното събрание да се инкриминара гореното на боклуци. Другото е съвременен градски превоз, с цел да слезем от колите си ", добави Фандъкова.

"Проблемът с трафика в София може да се реши с възобновяване на светофарната система. В моята стратегия ясно е разяснено по какъв начин ще се случи това ", разгласи арх. Игнатов.

"Не мога да схвана какво е главното мнение на съперниците ми тук. Основен замърсител на въздуха в София е гореното на гуми, гащи и чорапи в противозаконните цигански махали. Те би трябвало да бъдат отстранени и аз ще направя това ", безапелационен бе Ангел Джамбазки.

"Замърсяването на въздуха няма работно време. За чистотата на въздуха е значимо да се премине към модела, който замърсява най-вече - да заплаща повече ", разгласи от своя страна Борис Бонев.

"Проблемът с мръсния въздух е голям в София. Столична община закъсня извънредно с признаването на този проблем и взимането на ограничения за справяне с него ", съобщи Манолова.

Кандидатите за кметове дебатираха и по тематиката за презастрояването и ремонтите в София. "Задължително би трябвало да се промени Общия организационен проект на София и той би трябвало да се съблюдава. Така ще се решат проблемите в целия град, а не на парче ", разкри арх. Борислав Игнатов.

"Квалификацията на чиновниците в общината би трябвало да бъде нараснала и би трябвало да се направи "черен лист " на компаниите, които редовно не извършват отговорностите си по отношение на ремонтите в града ", съобщи претендентът на "Спаси София ".

"Аз съм налагала най-високите наказания на всички компании, които работят в София. Всички компании би трябвало да носят с изключение на финансова и различен тип отговорност. Примерно да им бъдат отнемани лицензите. Всички контракти на Столична община са обществени и могат да се видят на уеб страницата. Там написа периодите, санкциите, всичко. Г-жа Мая Манолова през цялата акция не стопира да работи единствено с погрешни изказвания и внушения. Тя обича да задава въпроси, само че не обича да чува отговорите ", безапелационна бе Йорданка Фандъкова.

"Залагаме на налагането на съществени санкции за некачествените поправки. Това е - малко и ясно. Няма какво повече да се приказва по тази тематика. Всеки, който приказва, че казусът с презастрояването ще се реши с компенсации за притежателите, би трябвало да отговори от кое място ще дойдат тези пари. Всички дават обещание да не се подвигат налозите, само че не виждам от кое място другаде ще дойдат средствата ", разгласи Ангел Джамбазки.

"Ще продължим да строим детски градини и учебни заведения. До момента сме построили над 100. Само за идната година предвиждаме строителството на нови шест детски градини. За страдание никой от съперниците ми не разяснява тази тематика. София е свободен град на свободните хора. Не се нуждае от безпорядък. Разчитам на софиянци да продължим да работим дружно за нашия град ", приключи Йорданка Фандъкова.

"Проблем са яслите, а не детските градини. В нашата стратегия предлагаме ваучери за частни ясли за родителите, които не могат да си разрешат държавни. Знам по какъв начин да направя по този начин, че нашия град да се промени за положително. За това е нужна политическа воля и ние я имаме ", разгласи претендентът на "Демократична България ".

"Ако желаете град без цигански катуни и каручки, в случай че желаете отворена Витоша, в случай че желаете още веднъж да има ред в София - изберете Вътрешна македонска революционна организация ", прикани Ангел Джамбазки.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР