За да се понижи нивото на холестерола в кръвта е

...
За да се понижи нивото на холестерола в кръвта е
Коментари Харесай

Забравете за пърженото и соленото, яжте риба

За да се намали равнището на холестерола в кръвта е целесъобразно да се яде по-често риба. Един елементарен образец за изгодите от храненето с морски артикули идва от ескимосите.

При тях инфарктът и неочакваната сърдечна гибел са безспорна необичайност. Ескимосите обаче включват в ежедневния си хранителен банкет най-малко по 200 грама риба дневно.

Ако би трябвало да задълбаем в потребните хранителни субстанции от подобен банкет риба на ден, то количеството подхожда на 20 г рибено масло или на 2 г ненаситени мастни киселини.

Ниска смъртност от сърдечно-съдови заболявания е регистрирана и в Средиземноморието и Далечния изток. Там натъртват на плодовете, зеленчуците, рибата и растителните мазнини, когато седнат на масата.

И тъй като рибеното масло е с противен усет, учените търсят други артикули с високо наличие на ненаситени мастни киселини.

Те намаляват общия холестерол и покачват “добрия холестерол “, който пази съдовете. Такива са всички бобовите растения, житните зародиши, соевите зърна, ядките и плодовете.

Няма по какъв начин да не се регистрира потребният резултат на чесъна, тъй като той съдържа диалилсулфид. Киселото мляко е друга пълноценна храна, която влияе добре поради продуктите на ферментацията: оротова киселина, лактоза и др.

 Забравете за пърженото и соленото, яжте риба

В птичето месо има единствено 6% мазнини и доста белтъчини, магнезий и желязо. То е прелестно за поддържане на линията и точно по тази причина диетолозите го предлагат най-горещо.

На другият полюс (на неполезните хранителни продукти) стоят животинските мазнини. Според едно проучване в Съединени американски щати хората си набират 30-37% от калориите за ден точно от тях, което е прекалено много. Тези наситени мазнини не трябва да дават над 20% от калориите или над 20 грама мазнини за 24 часа.

Пържените, консервираните и пресолените храни натоварват прекалено много организма. С възрастта нашата храносмилателна система стартира да действа по-бавно и потребността от сходни артикули напълно понижава.

С годините, да вземем за пример, понижава потребността от белтъчини, a наситените мазнини и захарите се трансформират в същински зложелател на здравия организъм.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР