За да се излезе от политическата криза, разговорите трябва да

...
За да се излезе от политическата криза, разговорите трябва да
Коментари Харесай

Арабаджиев, ПП: Не трябва да има правителство на всяка цена, въпреки че има поредица от кризи

" За да се излезе от политическата рецесия, диалозите би трябвало да се водят от водачите на партиите. Нашата покана към Бойко Борисов е годна и той би трябвало да се отзове, а не да изпраща представители от групата на ГЕРБ да водят вместо него тези диалози ".

Това съобщи пред БНР Искрен Арабаджиев, народен представител от ПГ на " Продължаваме промяната ", във връзка поканата на водача на ГЕРБ Бойко Борисов за диалози сред парламентарно показаните обединения преди връчване на първия мандат.
Той удостовери позицията на Политическа партия, че няма да поддържат държавно управление с мандат на ГЕРБ.

" Те смъкнаха нашето държавно управление и няма по какъв начин да подкрепим тяхно ".

По думите на Арабаджиев не би трябвало да има държавно управление непременно, макар че има поредност от рецесии:

" Ние сме срещу избор на държавно управление, което е единствено от специалисти. Трябва да има политическа отговорност ".
" Трябва да имаме признат бюджет за 2023 година, тъй като не е най-хубавото нещо да бъде продължен бюджетът за 2022 година, само че виждаме, че той е задоволително добър, че да покрие разноските за идната година ", акцентира депутатът от Политическа партия.

Според него препоръчаният от служебното държавно управление Бюджет 2023, който финансовият министър не внесе в Народното събрание, е " неверен ":

" Този бюджет е недооценен с 4 милиарда лв. в приходите и са увеличени с 3 милиарда лв. разноските. Което споделя, че 11-те милиарда лв. недостиг, с които ни плашеха, са 4 милиарда лв., в случай че извадим тези 7 милиарда лв., с които е сгрешен ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР