За да разположат системи за противовъздушна отбрана в парковете Лосиний

...
За да разположат системи за противовъздушна отбрана в парковете Лосиний
Коментари Харесай

В Москва масово изсичат защитени паркове и гори заради системи за ПВО

За да разположат системи за противовъздушна защита в парковете " Лосиний Остров " и " Коломенское ", както и в Тимирязевския и Печатническия регион, управляващите на Москва са принудени да изсекат гори и паркове, сочи следствие на The Insider.

По-специално, съгласно изданието, станалото известно при започване на тази година инсталиране на системи за противовъздушна защита в националния парк " Лосиний Остров " е провокирало възмущението на локалните поданици и природозащитниците, само че на тяхното питане от общината са дали отговор, че построяването на военните региони се прави за " националната сигурност и защитата на Руската федерация ".

Според The Insider обаче най-вече вреди за околната среда е понесъл регионът Печатники, където е унищожена огромна част от гората (около 100 хектара) на брега на река Москва, против музея-резерват Коломенское, написа The Insider. Сега там се построява площадка за потребностите на съветското министерство на защитата, която ще заема 5 хектара, показва изданието.

Светлана Разворотнева, народен представител от Държавната дума от региона, написа в отговор на недоволните изявления на жителите във ВКонтакте, че на мястото има " промишлена зона, кучкарник и пречиствателна станция за отпадни води. Тя също по този начин споделя, че не може да разкрие детайлности за градежа поради " времето, в което живеем ".

Заради близостта на огромния строителен план деятели се загрижиха за опазването на резервата Коломенское и църквата " Възнесение Господне ", която е включена в листата на международното културно завещание на ЮНЕСКО. Паметникът може да загуби статута си поради трагичната смяна на пейзажа към него. В Коломенское военното съоръжение ще бъде ситуирано по едно и също време в предпазена естествена зона и в обект на културното завещание, което по принцип е неприемливо, припомня The Insider.

Руското министерство на защитата към момента не е коментирало известията за разполагането на системи за противовъздушна защита на територията на Москва.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР