За да подкрепи икономиката по време на извънредното положение, причинено

...
За да подкрепи икономиката по време на извънредното положение, причинено
Коментари Харесай

Нови мерки за икономическа помощ в Гърция, страната затваря целогодишните хотели

За да поддържа стопанската система по време на изключителното състояние, породено от пандемията от ковид, министър председателят на Гърция Кириакос Мицотакис разгласи в допълнение финансиране в размер на 10 милиарда евро, съобщи БГНЕС.
" Държавният бюджет беше ревизиран. Така с изключение на към този момент отпуснатите в допълнение 3,8 милиарда евро, ще бъдат отпуснати още към 3 милиарда евро за подкрепяне на стопанската система от държавния бюджет - и най-малко същата сума посредством преструктуриране на ESPA [Националната стратегическа референтна рамка] ", съобщи Мицотакис в телевизионно послание. Той добави, че това не включва даването на суми за спомагателна ликвидност за бизнеса от наличните финансови принадлежности.
Бенефициенти ще бъдат самонаети жители и тези, които са уволнени или принудени да подадат оставка от 1 март . Мицотакис също сподели, че специфични великденски бонуси ще получат на медицинските служащи и чиновниците на гражданска отбрана.
Премиерът на Гърция съобщи, че спомагателните средства, заделени от ревизирания бюджет, ще бъдат ориентирани за удължение на периодите за даване на компенсациите за безработица (от 800 евро) до края на април - за служащи, които са изгубили работата си заради закриване на бизнеса, и за тези, които работят за компании, които търпят обилни финансови загуби.
В същото време Министерството на туризма на Гърция разгласи затварянето на целогодишните хотели в страната до края на април с решение, което ще влезе в действие от среднощ на 22 март . По три хотела ще продължат да работят в Атина и в северния пристанищен град Солун, до момента в който в останалите 11 районни центрове ще остане по един работещ хотел.
Представителят на здравното министерство Сотирис Циодрас разгласи нови 46 случая на инфектирани с ковид, с което общият им брой доближи 464, като в същото време удостовери, че още един болен е умрял - 70-годишен мъж в болница в Кастория, Северна Гърция. От тези, които са тествали позитивно за вируса, 78 са в болница, а 16 са в сериозно положение, сподели Циодрас и добави, че в 72 от случаите източникът на заразяване не е прочут, което демонстрира че вирусът циркулира в общността.
Още: " Епидемията от ковид продължава да удря света, Южна Америка почна да я усеща "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР