За да ни постави на колене, (руският президент Владимир) Путин

...
За да ни постави на колене, (руският президент Владимир) Путин
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Путин опита всичко, за да ни постави на колене, но се провали напълно

За да ни сложи на колене, (руският президент Владимир) Путин направи всичко, само че се провали изцяло, съобщи през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред Европейския парламент.

Тя означи, че от началото на войната в Украйна съветските газови доставки за Европейски Съюз по тръбопроводи са били понижени с 80 на 100. Въпреки това през днешния ден европейските газови складове са запълнени до 95 %, уточни ръководителят на Европейска комисия.

Успяхме да заместим по-голямата част от спрените количества, удвоихме вноса на полутечен газ от Съединени американски щати. Намалихме потреблението на газ с 15 на 100, регистрира Фон дер Лайен. В началото на войната се опасявахме от липса на задоволително газ, само че това освен не се случи, а даже към този момент сме подготвени за зимата. Цените на газа паднаха с 2/3 по отношение на август, когато бяха достигнали върхови стойности, добави тя.

По нейните думи предстоят компликации за обезпечаването на газ за идната зима, тъй като е допустимо Русия да приключи напълно доставките за Европейски Съюз и това би довело до дефицит на полутечен газ. Според нея заплаха основава и предстоящото оживление на азиатската стопанска система, което ще усили търсенето на газ. Всичко това основава опасността в края на идващото лято да се регистрира дефицит на полутечен газ за ново запълване на хранилищата, разясни Фон дер Лайен. По нейните думи половината от очертаващия се дефицит може да бъде преодолян с препоръчаните по-рано през днешния ден от комисията облекчени условия за работа с източници на възобновима сила.

Време е да преминем към непринудено присъединяване в общо договаряне на европейските доставки на газ, настоя ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. Той прикани Европейска комисия бързо да показа законопроекти за преодоляване на цените на силата, съобщи Българска телеграфна агенция.

Войната и енергийната рецесия директно удариха стопанската система и жителите. Време е да се работи, отлагането повече не е допустимо, заключи Мишел.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР