За да имаме активна външна политика, трябва да имаме ясни

...
За да имаме активна външна политика, трябва да имаме ясни
Коментари Харесай

Радев: За активна външна политика трябват ясни цели и приоритети

„ За да имаме дейна външна политика, би трябвало да имаме ясни цели и цели. Да имаме вътрешен общ глас, с който да отстояваме цели се с консенсус. “

Това съобщи президентът България Румен Радев по време на Годишната конференция на заместник-председателя и министър на външните работи с ръководителите на задграничните представителства на България. Той благодари на българските дипломати за отстояването на ползите на България по света .

Радев сподели, че българските ползи би трябвало да бъдат отстоявани все по-силно пред останалите страни и всички структури, в които членуваме. Той акцентира, че е извънредно значимо българските дипломатически представители да работят за равностойно възнаграждение . Той очерта, че това е извънредно значимо за привличането на млади и готови фрагменти.

По думите на президента главният приоритет на страната ни би трябвало да бъде влизането в Шеген и еврозоната . Радев сподели, че е извънредно незаслужено това, което се случва със страната ни по този въпрос.

Президентът сподели още, че няколко пъти нападателно е поставял тематиката и с помощта на това сме получили съответна дата . Той изясни обаче, че това е довело и до ответното слагане на императиви в лицето на Нидерландия и Австрия.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР