Младият мъж, който предизвика тежка катастрофа в Пловдив и почина

...
Младият мъж, който предизвика тежка катастрофа в Пловдив и почина
Коментари Харесай

Тежката катастрофа в Пловдив: Починалият шофьор има 16 нарушения за три години

Младият мъж, който провокира тежка злополука в Пловдив и умря на място, има 16 нарушавания на Закона за придвижването по пътищата за три години, откогато има шофьорска брошура. Това стана ясно по време на брифинга на Окръжна прокуратура – Пловдив.   

„ Вече се извършани голям брой дейности по следствието – разпитани са очевидци, назначени са съответните експертизи и са конфискувани материални доказателства. Водещата версия все още е високата скорост, само че това би трябвало да се потвърди “, разясни наблюдаващият прокурор по случая.

„ Водачът е бил със стаж от три години. Към актуалният миг има 16 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. През годините са му формирани пет акта за открити административни нарушавания, 10 фиша за по-маловажни нарушавания и едни електронен фиш за превишена скорост с 21 километра в час “, сподели основен контрольор Красимир Нешев.

 Двама младежи починаха при тежка злополука в Пловдив (СНИМКИ и ВИДЕО) България 2 мин. Двама младежи починаха при тежка злополука в Пловдив (СНИМКИ и ВИДЕО)  Жестоката злополука в Пловдив: Загиналият млад водач е наследник на чиновник на КАТ България 3 мин. Жестоката злополука в Пловдив: Загиналият млад водач е наследник на чиновник на КАТ  Автомобил излезе от пътя и падна от 40 метра край Златоград България 1 мин. Автомобил излезе от пътя и падна от 40 метра край Златоград  Заради погрешно изпреварване: Удар сред три коли рани петима преди Маказа България 2 мин. Заради погрешно изпреварване: Удар сред три коли рани петима преди Маказа  Двама младежи починаха при тежка злополука в Пловдив (СНИМКИ и ВИДЕО) България 2 мин. Двама младежи починаха при тежка злополука в Пловдив (СНИМКИ и ВИДЕО)  Жестоката злополука в Пловдив: Загиналият млад водач е наследник на чиновник на КАТ България 3 мин. Жестоката злополука в Пловдив: Загиналият млад водач е наследник на чиновник на КАТ  Автомобил излезе от пътя и падна от 40 метра край Златоград България 1 мин. Автомобил излезе от пътя и падна от 40 метра край Златоград  Заради погрешно изпреварване: Удар сред три коли рани петима преди Маказа България 2 мин. Заради погрешно изпреварване: Удар сред три коли рани петима преди Маказа

21-годишният водач, който провокира жестоката злополука в града под тепетата, е наследник на чиновник на КАТ в Пловдив, оповестиха по-рано от полицията. При случаят, който стана тази нощ към 3:30 часа почина водачът и неговата другарка, която се е возела до него. Двама техни другари – момче и момиче на 22 години, са в тежко положение и са приети в болница.

„ Да, майката на починалото момче е чиновник на КАТ, само че автомобилът не е на нейно име. Автомобилът е фирмен – с регистрация в София В момента се обяснява по какъв начин и по какъв метод този автомобил се е озовал у лидера “, сподели още основен контрольор Красимир Нешев.

От думите му стана ясно, че четири от нарушаванията на младия мъж са свързани с неналичието на подложен колан, а едно – за неспазване на отдалеченост.

Красимир Нешев посочи също по този начин, че не е виждал километража на автомобила и не можа да каже с каква скорост е карал почиталия 21-годишен юноша. Но уточни, че малко преди този момент е валял дъжд и пътят е бил влажен. Шофьорът съгласно него е подценил това и е вдигнал малко по-висока скорост.

Той уточни още, че полицията прави всичко допустимо да се спре войната по пътищата , само че прикани също по този начин младите водачи да са малко по-внимателни.

„ Първоначално са изпратели три екипа за почистване на мястото. По-късно е изпратен още един екип. При започване на дейностите по премахването на автомобила от пътното платно, дървото е трябвало да бъде изкоренено. Така един от сътрудниците е бил затиснат от дървото. Той е с голям брой фрактури и евентуално ще му бъде направена интервенция “, изясни представител на пожарната в града под тепетата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР