За да има смяна на министри, трябва да има взаимна

...
За да има смяна на министри, трябва да има взаимна
Коментари Харесай

Никола Минчев: Няма договорка за смяна на министри, за замовете решава Денков

За да има промяна на министри, би трябвало да има взаимна сделка, а такава няма. Това отсече в коридорите на Партийния дом националният представител от ПП/ДБ Никола Минчев в отговор на рецензиите от страна на ГЕРБ към редица отраслови министри.

Що се отнася до заместник-министри, Минчев не изключи изрично такава опция, само че трансферира топката в полето на премиера Денков.

" Няма такава сделка. За да има промяна на министри, би трябвало да има единодушие сред всички участници в парламентарното болшинство. А за заместник-министри - това е прерогатив на изпълнителната власт, тъй като те се назначават от министър-председателя. "
 Делян Пеевски влиза в ротацията? В ПП/ДБ не изключват този вид
Делян Пеевски влиза в ротацията? В ПП/ДБ не изключват този вид

Стоян Михалев: Ролята на Пеевски като балансьор на сглобката е нужна

А би трябвало ли да има съдружно съглашение , за каквото упорстват от ГЕРБ, Демократична България, а по от през вчерашния ден, даже и от Политическа партия, макар че такова се готви от месец юни, само че към момента не е реалност?

" Ако е форма на определяне на ясно написан механизъм за взимане на решения, то може, да. Ако обаче е систематизиране на постове сред партии - не, смятам, че определените министри към този момент са открити, това което е контрактувано е ротацията на министър председателите ", разяснява Минков.

Нищо ново не съзира представителя на " Промяната " в от Бойко Борисов и през днешния ден изрично, да се сътвори нова форма на надзор над държавното управление. А точно - всеки вторник министрите да идват в отрасловите парламентарни комисии, като разискват управническите си планове и взимат общи решения с депутатите.
 Румен Христов: Може да има нови предварителни избори
Румен Христов: Може да има нови предварителни избори

Лидерът на Съюз на демократичните сили не знае по кое време може да има промяна на министри

" Това е изцяло естествена процедура министрите да идват в комисиите и на парламентарен надзор. И да, там им биват задавани въпроси в областта на тяхната подготвеност, това е ставало във всички парламенти и не е някаква процедура, която ГЕРБ и Движение за права и свободи през вчерашния ден са измислили. Може да има някакво съдействие, само че законопроекти се внасят по два метода - или от Народното събрание, или от Министерски съвет. "

Текущото държавно управление няма опция , по тази причина всички би трябвало да положат старания то да продължи да съществува, акцентира още Никола Минчев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР