За близо 10 години едно българско приложение са сортиране на

...
За близо 10 години едно българско приложение са сортиране на
Коментари Харесай

Андрей Любенов и Инорийдър, които осигуряват медийна хигиена за потребителите

За близо 10 години едно българско приложение са подбиране на информация натрупа 1,5 милиона консуматори по света и попадна в влиятелна ранглиста на софтуерно издание. Ето каква е историята и задачата на Инорийдър съгласно продуктовия шеф Андрей Любенов.

През 2013 година софтуерният колос Google ненадейно взема решение да спре своето приложение Google Рийдър - стратегия, която събира осведомителни източници като медии и страници в обществените мрежи, с цел да пести време на потребителите си.

Това събитие дава път на една нова българска компания, която основава приложение на сходен принцип. Става дума за, основано от компанията " Иннолоджика ", който през днешния ден има близо милион и половина консуматори. Tази седмица и че Инорийдър е разгласен за най-хубавия RSS читател от влиятелното софтуерно издание Wired.

Както всички други RSS четци, Инорийдър интегрира вести от голям брой новинарски източници в интернет, които излъчват свои RSS излъчвания. Така приложението, по думите на продуктовия шеф на Инорийдър Андрей Любенов , отстранява потребността на потребителя да влиза поотделно в десетки уеб сайтове и страници в обществените мрежи, от които се интересува и които следи постоянно. Накратко, " усъвършенства медийната хигиена " на потребителите, споделя Любенов.

Според него това е може би единственото приложение, което разрешава и следене на канали в Телеграм, където той напомня, че се популяризира огромна част от информацията за войната в Украйна.

Предимството на Инорийдър по отношение на Facebook, където доста интернет консуматори наблюдават осведомителния поток, е, че то дава опция човек " да си вземе контрола върху личния си нюзфийд, да управлява личностите и тематиките, които следи, а не просто да бъде замерян с информация, която може да не е съответстваща и откровена ", споделя Любенов.

Той напомня, че Facebook има собствен логаритъм, който взема решение какво да покаже на потребителя и по този метод " по-скоро основава звук, в сравнение с някакъв ред в наличието ", като демонстрира реклами и предложено наличие да вземем за пример, които забавят достъпа до това, което потребителят може да търси.

Инорийдър има както безвъзмездна, по този начин и платена версия, като последната предлага в допълнение функционалности, измежду които превод на чуждоезикови материали, неограничени излъчвания и други.

Любенов е продуктов шеф в компанията от една година, като е работил близо 15 години на медийния пазар в компании като Икономедия и Investor.bg.

" Виждам по какъв начин хората се сблъскват с прекомерно огромно количество медии, прекомерно ниски стандарти на качество и прекомерно фрагментирана информация ", споделя още той, като прибавя, че приложението не филтрира наличието на страниците, които хората следват, а задачата е това да прави самият консуматор.

Компанията " Иннолоджика " е основана от инж. Йордан Йорданов , който преди този момент е постоянен консуматор на Google Рийдър. Когато не съумява да откри сурогат на към този момент нефункциониращото приложение, взема решение самичък да сътвори подобен.

" Пуснах приложението и тогава внезапно видях доста сериозен интерес. Оказа се, че доста хора са били с моя проблем ", споделя Йорданов пред Капитал. По времето на изявлението, което се организира през 2017 година, той споделя, че най-големият пазар за Инорийдър са Съединени американски щати, където сходен вид приложения към този момент са одобрени, а на второ място е Япония.

" Иннолоджика " има и друго приложение на име Proofy, което ревизира достоверността на фотоси в цифровото пространство.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР