За астролозите малко планетарни тенденции са толкова забележителни, колкото ретроградния

...
За астролозите малко планетарни тенденции са толкова забележителни, колкото ретроградния
Коментари Харесай

Учени разбиха на пух и прах тезите на астролозите за ретроградния Меркурий!

За астролозите малко планетарни трендове са толкоз забележителни, колкото ретроградния Меркурий. Докато най-малката планета в Слънчевата система се движи в противоположна посока през небето, ще чуете, че тя е отговорна за голям брой неприятни обстановки, в това число несъразмерни разноски за нови покупки, неприятно планувани работни срещи и невпечатляващи първи срещи, пишат от уеб страницата Live Science.

Общият астрологичен съвет за хората по време на назадничав Меркурий е да заобикалят да стартират нещо ново и вместо това да се съсредоточат върху преоценка, имитирайки метода, по който планетата наподобява, че се връща обратно в личното си придвижване. През 2023 година ретроградният Меркурий ще се появи четири пъти, a последната му трагична поява стартира на 21.04 и ще продължи до 05.05. Това е доста време за преоценка, преосмисляне и предотвратяване на професионалните и персоналните каузи, оповестява Дарик .

Астрономите са склонни да не се съгласяват с тези асоциации. " Идеята, че гравитацията на тези доста отдалечени тела въздейства по някакъв метод на живота ни, просто не се вписва в границите на физиката ", споделя Жан-Люк Марго, планетарен астроном и професор в Калифорнийския университет.

Откриването на обстоятелствата за ретроградното придвижване на Меркурий е комплицирано, тъй като то е по едно и също време действително и мислено събитие. " Всички планети се въртят към Слънцето в една и съща посока и това в никакъв случай не се трансформира ", споделя Марго. Въпреки това, в случай че човек успее да наблюдава позицията на Меркурий по време на ретроградното придвижване - което е предизвикателство, тъй като Слънцето блокира гледката ни - той ще получи линия, която трансформира посоката си. Това е по този начин, тъй като ретроградният Меркурий е оптична заблуда, произлизаща от нашето състояние (на Земята) по отношение на Меркурий.

Терминът " назадничав " в този случай се отнася до възприемането на поврат в общоприетото придвижване на Меркурий от запад на изток през звездите. Въпреки че някои обекти в пространството изпитват същинско ретроградно придвижване - Венера се върти към оста си в противоположна посока от останалите планети, което се назовава ретроградно въртене - връщането на Меркурий обратно е въпрос на вероятност. Неговата орбита е по-малка и по-бърза от тази на Земята. Когато орбитата му настига и минава около Земята, това основава илюзията, че Меркурий се движи обратно, споделят астрономите.

Казано по-просто, представете си, че сте Земята и наблюдавате по какъв начин Меркурий се движи по писта. Докато се движи по своя цикъл, той ще стартира да се движи от лявата страна на зрителното ви поле към дясната. След това заобикаля ъгъла и макар че не се движи обратно, в този момент се движи отдясно наляво. Тази прилика е прекомерно опростена, тъй като не регистрира обстоятелството, че Земята също се движи, само че дава добра визия за това по какъв начин се разиграва тази оптична заблуда.

Всички планети демонстрират очевидно ретроградно придвижване, макар че то е малко по-различно за планетите, които са по-далеч от Слънцето от Земята, спрямо тези, които са по-близо до Слънцето от Земята, като Меркурий.

Що се отнася до евентуалното въздействие на това на пръв взор необичайно придвижване върху нашето всекидневие, науката не го удостоверява. В книгата си " Ефектът на Юпитер " (Walker Books) от 1974 година писателят Джон Р. Грибин планува, че подреждането на всички планети и Слънцето от една и съща страна на Земята ще има пагубни последствия.

Джеймс Зимбелман, геолог в Центъра за проучване на Земята и планетите към Националния музей на авиацията и космонавтиката " Смитсониън ", споделя, че това предсказване в действителност е подтикнало някои учени да проучат мащаба на гравитационното влияние на планетарните обекти върху Земята. " Крайният резултат от всичко това беше, че силата е толкоз дребна в съпоставяне със Слънцето или Луната, че всевъзможен тип планетарен резултат просто ще бъде покрит от нещата, които Земята постоянно усеща от Слънцето или Луната ", сподели Зимбелман пред Live Science.

(За информация, Марго сподели, че приливната мощ, която човек изпитва, когато стои до различен човек, е хиляди до десетки хиляди пъти по-голяма от приливната мощ, упражнявана от Луната. Приливната мощ е проявяване на гравитационната мощ и силата, посредством която Луната въздейства върху приливите и отливите на Земята.)

Огромният брой интернет източници, в които се загатва ретроградният Меркурий, са астрологични уеб сайтове, които по-късно оферират препоръки по какъв начин да се борим с неговото въздействие. Видимото ретроградно придвижване на Марс е най-очевидното от ретроградите, защото хората могат елементарно да го следят на нощното небе, защото той е най-близката планета и за разлика от Меркурий и Венера не изисква човек да гледа към Слънцето, с цел да го следи. Това очевидно ретроградно придвижване провокира доста повече внимание от страна на научните среди. От тримата специалисти, с които Live Science се свърза, и тримата считат, че ретроградният Меркурий не заслужава да бъде обсъждан.

" Всички планети наподобява минават през интервал на ретроградно (от изток на запад) придвижване по отношение на звездите, както се вижда от Земята ", написа Джеф Честър, представител на Военноморската обсерватория на Съединени американски щати, в имейл до Live Science. " В това няма нищо извънредно. Меркурий не е изключение. Тук няма никаква драма. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР