За 6 месеца ПП нямат действащ План за възстановяване, но

...
За 6 месеца ПП нямат действащ План за възстановяване, но
Коментари Харесай

Депутат от ГЕРБ се подигра на управляващите

За 6 месеца Политическа партия нямат настоящ План за възобновяване, само че имат нула законопроекти и вложения в околната среда. Тази позиция изрази от парламентарната естрада депутатът от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Младен Шишков, представен от actualno.com.
Поводът за казаното от Шишков беше дебатът по заглавието на Закона за запазване на околната среда, който депутатите преглеждат на второ четене.

Шишков регистрира, че законопроектът е бил толкоз незабавен, че е импортиран още в деня на конституирането на деня на Народното събрание. " На 26 януари законопроектът е признат на първо гласоподаване в зала. По време на дебатите министър Сандов прикани народните представители да съкратят периода сред първо и второ гласоподаване на минималния ", съобщи Шишков. Той изясни, че задачата е била да отпаднат три наказателни процедури, само че депутатите са го удължили два пъти и са го създали оптимално дълъг.

" След голям брой премеждия, няколко работни групи, 6 месеца по-късно този законопроект е импортиран за второ гласоподаване в зала. 6 месеца този законопроект беше подложен на трупчета и чакаше своя звезден момент, с цел да бъде изваден от въртележката на съдружните пазарлъци-. Трябваше да спре три наказателни процедури. Препъни камъка на този законопроект не е хармонизацията с европейското законодателство, е една простичка добавка към законопроекта, квалифициран от държавното управление на ГЕРБ. Добавката двуинстанционно произвеждане на обектите от национално значение. Добавка, която се появи в законопроекта някъде сред 44-ото и 47-ото Народно заседание ", разяснява Шишков.

Той напомни, че предходната седмица народен представител от " Продължаваме промяната " е обвинила непосредствено ГЕРБ като виновници за всички наказателни процедури. " Уважаваната от мен колежка сподели, че ние от ГЕРБ не сме създали нищо във връзка с опазването на околната среда ", сподели още той. Шишков заключи свършеното от ГЕРБ през последните години. " Със законодателни промени създадохме обединен народен надзорен орган за язовирите, въведохме ясни отговорности на притежателите и операторите и опция страната да поеме собствеността и стопанисването на тези, за които общините нямат опция да се грижат. Приехме промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух, с които заложихме условия за качеството на твърдите горива за битово отопление, разграничихме ясно отговорностите на всички институции за опазването на качеството на въздуха. Въведохме видеонаблюдение в действително време на операторите на депа и горивни съоръжения ", регистрира още депутатът от ГЕРБ.

Коментар направи и депутатът от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов. Той прикани да не се разяснява кой какъв е, какво е направил, а да се концентрират върху това да създадат работещ закон.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР