За 50-ти път се отбелязва днес Международният ден на Земята.

...
За 50-ти път се отбелязва днес Международният ден на Земята.
Коментари Харесай

Международния ден на Земята

За 50-ти път се отбелязва през днешния ден Международният ден на Земята. Тазгодишната тематика на акцията е " Действия против изменението на климата -огромното предизвикателство на нашето съвремие ". Това оповестяват от Министерството на околната среда и водите.

Изменението на климата е предизвикателство за бъдещето на човечеството и за действието на животоподдържащите системи, които вършат света ни населен, показват от институцията и припомнят, че тази година отбелязването става в изискванията на изключителни ограничения поради епидемията от ковид.

Време е за смели, изобретателни и новаторски решения, показват от Министерство на околната среда и водите. Това изисква дейности на всички равнища - от бизнеса до локалните управляващи и държавните управления. Всеки обособен човек също има действително въздействие и мощ като консуматор, гласоподавател и член на общественост в името на смяната. Светът се нуждае от нас и нашите дейности, оповестяват от министерството. Те припомнят, че има доста неща, които всеки може да направи, с цел да отбрани и помогне за възобновяване на планетата: присъединяване в почистване; присъединение към най-голямата гражданска научна самодейност в международен мащаб /Earth Challenge 2020/; образуване на локално събитие.

Дори оставайки у дома и поддържайки обществено разграничаване, към момента можем да упражним нашата отговорност да действаме в интерес на околната среда, означават от Министерство на околната среда и водите и допълват, че без значение къде се намираме, ние можем да създадем смяната.

Каква е историята на Международния ден на Земята?

С самодейността се слага началото на модерното придвижване за опазването на околната среда. Първото отбелязване през 1970 година дава началото на вълна от дейности, в това число приемането на решителни закони за запазване на околната среда в Съединените щати. Скоро по-късно доста страни одобряват сходни закони.

Денят на Земята продължава да има огромно интернационално значение, като през 2016 година Организацията на обединените народи /ООН/ е избрала Деня на Земята за ден, в който да бъде подписано историческото Парижко съглашение за изменението на климата. Днес Мрежата на Деня на Земята работи с повече от 75 000 сътрудници в над 190 страни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР