За 5 работни дни ще се регистрира заведение за обществено

...
За 5 работни дни ще се регистрира заведение за обществено
Коментари Харесай

Регистрираме за 5 дни ресторант и бакалия, излезе и много лоша новина за някои търговци

За 5 работни дни ще се записва заведение за публично хранене, бакалия, както и всякаква компания за произвеждане и търговия на едро и дребно с храни. Такъв регистрационен режим е очакван в новия Закон за храните, който обезпечава предпоставки за облекчено започване на бизнес на голям брой икономически субекти. Избраният модел допуска регистрация до 5 работни дни след подаване на заявката и съпътстващите го документи, след което обектът може да стартира активност. По-високи наказания ще се заплащат при нарушение на наредбите на законодателството по сигурност на храните, написа още в закона.

Практиката на контролиращия орган сега демонстрира, че размерът на налаганите санкции върху производителите и търговците на храни не е задоволителен заради степента на заплаха, която се основава при осъществяване на съответното нарушаване. Това води до евентуална и действителна заплаха за живота и здравето на хората, написа БГНЕС.

Трябва по-скоро да се одобри Законът за храните, в годината на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз е нужно да имаме съответно законодателство, касаещо здравето на хората, разгласи ръководителят на Националния браншови съюз на хлебопекарите и сладкарите Мариана Кукушева пред " Фокус ". Тя разяснява, че законът за храните слага в центъра на своето деяние здравето на българския и европейския консуматор. Кукушева добави, че Данък добавена стойност за хляба би трябвало да е 5%, както е в цяла Европа. " Има административен парадайс за сивия бранш, който разполага с голям финансов запас, разплаща се по веригата и корумпира значително държавни институции. Всъщност 20% Данък добавена стойност неплатени са доста огромен финансов запас. Като прибавите и към 30-35% обществени, здравни и всевъзможен тип налози и осигуровки, сами разбирате, че сивият бранш разполага с 50% повече запас от белия, като не внася отговорности към страната ", разяснява Кукушева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР