За 26-годишния Асен животът наистина тече по ноти – най-големият

...
За 26-годишния Асен животът наистина тече по ноти – най-големият
Коментари Харесай

#2020: Асен Вапцаров за годината, в която се обърнахме навътре към себе си

За 26-годишния Асен животът в действителност тече по ноти – най-големият от тримата сина на Къци Вапцаров живее в Бостън и твори кино музика за холивудски продукции. След като приключва Американския лицей в София, той продължава образованието си в влиятелното висше учебно заведение по театрални изкуства " Бъркли " (Berklee College of Music). Има опцията да работи с най-известния кино композитор – Ханс Цимер, откакто е определен да стажува в студиото му измежду 100 претенденти.

Миналата година Асен написа музиката за филмовия откъс на научнофантастичния трилър Encounter с присъединяване на Люк Хемсуърт, а при започване на тази имахме опцията да чуем творчеството му в най-гледаното шоу в международен мащаб – " Супербоул ". В полувремето почитателите слушаха Шакира, Дженифър Лопес и Деми Ловато, само че и… Асен! Той работи по основаването на музиката за една от рекламите, в която взе участие актрисата Тараджи Хенсън, позната ни от „ Скрити цифри “, „ Карате Кид “ и музикалния сериал „ Империя “. Ето какви бяха последните 12 месеца за младия композитор.

Как ще запомниш 2020 година?

Асен : Ще запомня 2020 като интроспективна година , изпълнена с голям брой персонални и групови провокации.

Какъв е най-важният урок за теб през тази година?

Асен: Най-важният урок за мен е да търсим и сътворяваме единодушие и мощ , като упражняваме състрадание и действаме със храброст, както в връзките си един към различен, по този начин и към себе си и своите цели и фантазии.

Кой е символът/думата на 2020?

Асен : Прераждане.

Какво очакваш от 2021?

Асен: Очаквам доста от проблемите, с които света се сблъска през 2020 да продължат. Също по този начин чакам и в персонален проект задачите към които се стремя да се осъществят. Ще разкрия няколко доста вълнуващи кино продукции, за които пиша музика сега, и се надявам светът скоро да е по-отворен , с цел да можем да ги споделим и дружно да им се порадваме.

Какво е твоето благопожелание за Новата година?

Асен:  Пожелавам здраве и успокоение на всички по време на празниците и отсега нататък. Продължавайте самоуверено напред!

 
#2020: Прея, за която годината бе пожар
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР