За 2020 година населението на страната е 6 916 548

...
За 2020 година населението на страната е 6 916 548
Коментари Харесай

НСИ очаква 60% да се преброят електронно

За 2020 година популацията на страната е 6 916 548 души като преди новото броене на популацията тази цифра е много условн а. Toва съобщи ръководителят на Националния статистически институт Сергей Цветарски в утринния блок на Българска национална телевизия.

Новото броене би трябвало даде нова база на пресмятане на популацията в страната . Преброяването ще стартира на 7 септември, ще продължи 1 месец и ще се раздели на електронно и на типичен принцип - с преброители. 42% от хората се преброили електронно на последното броене, като Цветарски чака над 60% от обществото да се преброи на новото броене през септември месец.
 Правителството отпуска 22 837 000 лева за броене на популацията
Правителството отпуска 22 837 000 лева за броене на популацията

Това реши Министерски съвет през днешния ден

Национален статистически институт е консервативна институция, като доста рядко и мъчно трансформират въпроси. Сега Национален статистически институт се пробва да откри съществуването на нови технологии в домовете на хората . Хората би трябвало да подходят отговорно и съществено на въпросите, тъй като от тях зависи какви ще бъдат политиките в страната, безапелационен бе Сергей Цветарски.

В Смолян и Кърджали има непълен брой декларирано присъединяване на преброители. Преброяването няма нищо общо с изборите , увери ръководителят на Национален статистически институт.

Цветарски акцентира, че Национален статистически институт ще даде основата на броя на популацията в разнообразни региони на България, само че не могат да дадат информация за броя на българите в чужбина . Не е елементарен въпросът за обезпечаването на информация за българите в чужбина, само че хората са свободни да пътуват и да живеят, където изискат, сподели още той.
 Национален статистически институт не приема непознати приложения за преброяването
Национален статистически институт не приема непознати приложения за преброяването

Статистиката има свое приложение, което е тествано

В предходни преброявания имало опит за смешки и насмешки .

Национален статистически институт всеки ден афишира нови данни и няма последни проучвания . Данните за културата през 2020 година са, че там настоящата тематика е понижение на музеи, културни институции и театри, което се задължи поради рецесията с пандемията от COVID-19 .

Коронакризата сподели едни доста неприятни обстоятелства освен за системата на опазването на здравето, само че и за здравното положение на хората . България няма толкоз доста като брой инфектирани деца, спрямо други страни, само че смъртността бележи върхове , регистрира Цветарски.
 Национален статистически институт изиска отсрочване на преброяването на популацията
Национален статистически институт изиска отсрочване на преброяването на популацията

Отлагането обаче не може да бъде повече от 10 месеца

Само за предходната година надхвърлянето на естественото равнище на смъртността е над 16 000 души . Демографските процеси са доста инертни процеси и се образуват десетилетия преди настоящия ден и не може да чакаме, че ще се трансформират за една година, посочи Цветарски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР