За 11 месеца партията на Кирил Петков и Асен Василев

...
За 11 месеца партията на Кирил Петков и Асен Василев
Коментари Харесай

Какво стана с гласовете на избирателите от 14 ноември м.г.?

За 11 месеца партията на Кирил Петков и Асен Василев " Продължаваме промяната " е изгубила 1/3 от своите симпатизанти.

Това сочат данните от екзитпола на „ Галъп ”.

Разбивката на агенцията показва още къде се пръснаха част от гласовете, които „ Продължаваме промяната ” получи на предишните избори. По 7 на сто са отишли при „ Възраждане ” и „ Български напредък ”, по 6% - при ГЕРБ и Демократична България, 5 на 100 – при Българска социалистическа партия, 3% - при Движение за права и свободи и 2% - при Има Такъв Народ.

51% от симпатизантите на „ ИТН ” и този път са дали гласа си за тях. 14 на 100 от досегашните им поддръжници обаче в този момент са подкрепили Политическа партия, 11% - „ Възраждане ”, 5% - „ Български напредък ” и 4% - Българска социалистическа партия.

„ Възраждане ” съвсем удвоява броя на извоюваните гласове спрямо този от вота на 14 ноември предходната година.Според разбивката най-вече от новите гласове идват от досегашни симпатизанти на „ Продължаваме промяната ” (17%). Партията е привлякла и 9 на 100 от гласувалите за Има Такъв Народ на предходните избори, както и на 5% от към този момент някогашни поддръжници на Българска социалистическа партия и ГЕРБ.

Ето и какво става с гласовете на гласоподавателите от предходния избор, съгласно данните от екзитпола на " Алфа Рисърч " в графики:

 
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР