За 10-ти път в историята Бразилия и Аржентина ще излязат

...
За 10-ти път в историята Бразилия и Аржентина ще излязат
Коментари Харесай

Дузпи осигуриха бленуван финал на Копа Америка

За 10-ти път в историята Бразилия и Аржентина ще излязат един против различен на финалите на Копа Америка! Това стана ясно, откакто Лионел Меси и съотборниците му се класираха за значимия мач, отстранявайки Колумбия след осъществяване на дузпи.

В постоянното време мачът приключи 1:1. Обичайният обвинен Лионел Меси вкара за Аржентина още в 7-ата минута. Колумбийците изравниха в 61-ата. Луис Диас бе " виновникът " да се стигне до осъществяване на наказателни удари.

Снимка: Reuters

При дузпите се прояви вратарят на Аржентина Емилиано Мартинес. 28-годишният пазач играе в " Астън Вила " и дебютира за националния си отбор на Копа Америка. Мартинес беше извънредно концентриран при осъществяванията, като съумя да отрази ударите на Давинсон Санчес, Йери Мина и Едвин Кардона. Единствено Родриго де Пол съумя да прати топката зад голлинията. За Аржентина точни бяха Меси, Паредес и Лаутаро.

Така за 29-ти път в своята история " Гаучосите " ще играят на край на Копа Америка. Меси и компания ще се опитат да завоюват първи трофей от огромно състезание за страната си от 1993 година насам, когато победиха точно на шампионата на Южна Америка.

Снимка: Reuters

Бразилците надали ще се дадат толкоз елементарно, защото мечтаят да повторят триумфа си от 2019 година и за юбилеен десети път да вдигнат трофея. Селесао е успявал да победи Аржентина на край на Копа Америка единствено в 2 случая - през 2004 и 2007 година

Решителният мач е в събота против неделя (10 против 11 юни).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР