Ювентус подписа договор с американското крило Тимъти Уеа от френския

...
Ювентус подписа договор с американското крило Тимъти Уеа от френския
Коментари Харесай

Ювентус официално се подсили с американски национал

Ювентус подписа контракт с американското крило Тимъти Уеа от френския Лил против първична сума от 10.3 милиона евро, заяви клубът от Серия А.

От италианския отбор допълниха, че сумата може да се усили с общо 3.1 милиона евро поради бонуси въз основа на реализирани спортни резултати. Клубът търси заместител на колумбиец Хуан Куадрадо, който не възобнови контракта си и напусна.
 Ювентус отмъква спортния шеф на Наполи
Ювентус отмъква спортния шеф на Наполи

Кристиано Джунтоли заема същата позиция в Торино

" С Лил той завоюва френското състезание през сезон 2020/2021 и Суперкупата на Франция през идната година. Шест следващи години, цялостни с победи, трансфораха Тимъти в извънреден състезател, кадърен да играе както в отбрана, по този начин и в нахлуване, което го прави универсално крило ", се споделя в изказване на Ювентус.

Тимъти е наследник на някогашния футболист на Милан и Пари Сен Жермен Джордж Уеа, който завоюва " Златната топка " през 1995 година и сега е президент на Либерия.

Тимъти Уеа е роден в Ню Йорк и можеше да играе за Франция, Ямайка и Либерия, само че той реши да бъде част от националния тим на Съединени американски щати, с който взе участие на последното Световно състезание в Катар в края на 2022 година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР