Ювентус е загубил 15 милиона евро само от загубата от

...
Ювентус е загубил 15 милиона евро само от загубата от
Коментари Харесай

Ювентус ще приключи сезона с огромни финансови загуби

Ювентус е изгубил 15 милиона евро единствено от загубата от Виляреал, пресметна вестник "Гадзета дело Спорт ". Това е следващата ранна елиминация от тима от Торино в Шампионската лига, която ще утежни доста финансовото му състояние поради пропуснати изгоди.

Квалификацията за четвъртфиналите на най-силния шампионат в Европа щеше да донесе на клуба 15 милиона евро (10,6 милиона награда от УЕФА), както и пазарният дял, който се пресмята въз основата на изиграните мачове. Само от мача с Виляреал Ювентус е спечелил 2,4 милиона евро от продадени билети.

Така Ювентус завършва европейската си акция през тази година с доходи от 84 милиона евро - 79 милиона са наградите от УЕФА и 5 милиона е облагата от 4-те домашен мача.

Според изчисленията на "Гадзета дело Спорт ", Ювентус ще завърши този сезон със загуба от към 200 милиона евро, което се равнява ненапълно с салдото от предишния сезон - минус 210 милиона евро.

За да няма финансови проблеми, Ювентус неотдавна усили капитала си с 400 милиона евро, а до 30 юни има период да вдигне цената на акциите си
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР