Юристи от цялата страна искат промени в Закона за адвокатурата

...
Юристи от цялата страна искат промени в Закона за адвокатурата
Коментари Харесай

Юристи от цялата страна искат промени в Закона за адвокатурата

Юристи от цялата страна желаят промени в Закона за адвокатурата (ЗАдв), стана ясно от провелата се в Пловдив първа национална конференция на свободните юристи в България.

" Проект за нов закон изготви нашият сътрудник юрист Борислав Вълчев. Този закон беше показан на сътрудниците на конференцията, показан е и в онлайн пространството посредством платформите, с които ние поддържаме връзка като сътрудници, и други документи, които са представяни и преди на вниманието на сътрудниците на Висшия адвокатски съвет (ВАдвС), не с някаква друга цел, а за по някакъв метод да се чуе и мнението на сътрудниците, които са отвън управителните органи на адвокатурата ", сподели в " Преди всички " юрист Александър Пелев от Софийска адвокатска гилдия.

На тазгодишното Общо заседание на юристите от страната (ОСАС) беше направено и гласувано предложение да се организира необятно разискване измежду юристите на промените в ЗАдв в закритата секция на уеб страницата на ВАдвС, като се даде достъп за мнения на всеки искащ юрист. Обсъждането следваше да приключи на Национална конференция на адвокатурата (а не на номенклатурата), в която да взе участие всеки заинтригуван сътрудник, споделят уредниците на провелата се конференция. Въпреки многократните настоявания и до през днешния ден ВАдвС не е дал на юристите протокола от Общото заседание, ведно с взетите на него решения. Няма и никакви данни съветът да се готви да извърши решението на ОСАС за осъществяване на такава национална конференция.

Идеите и предложенията бяха събрани в документ след края на форума, сподели юрист Пелев.

" Беше доста ползотворна нашата работа. Ние се обединихме към някои съществени постановки, които да предложим на вниманието на всички сътрудници на Висшия адвокатски съвет в процеса на разработване на напълно нов или на съществени изменение на в този момент настоящия закон. Категорично имаме планове, в случай че останат без реакция тези наши оферти, да търсим разнообразни способи и подходи към всеки един от органите и лицата, които по Конституция имат право на законодателна самодейност ".

Според Александър Пелев сегашният закон основава условия да не се развива и да не работи по верен метод българската адвокатура. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР