Юридически проблем в Апартаментгейт“ има. Според Закона за противодействие на

...
Юридически проблем в Апартаментгейт“ има. Според Закона за противодействие на
Коментари Харесай

Кутев: Да започне процедура за отнемане имотите на Цветанов

Юридически проблем в „ Апартаментгейт “ има. Според Закона за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество произвеждане към Цветанов би трябвало да стартира в този момент, тъй като има всички учредения.

Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Антон Кутев по Българска национална телевизия. Той акцентира, че единствено апартаментът на " Латинка " по пазарна стойност е за към 1.5 млн. лева „ Очевидно е, че Цветанов, брачната половинка му и тъщата му дружно през целия си живот не са изкарвали 1.5 млн. лева Има противоречие сред приходите и добитото имущество “, добави той.

Кутев изясни, че този закон не се занимава с това по какъв начин е добито, на какви цени и за какво, а дали приходите подхождат на добитото имущество. Народният представител уточни членове от закона, съгласно които комисията мигновено и неотложно би трябвало да пристъпи към процедура по лишаване на нелегално добито имущество. „ Този закон е гласуван в Народно събрание с болшинството на ГЕРБ и водещата комисия по този закон е вътрешната, с ръководител Цветанов. По време на дебатите за назначение на ръководител на тази комисия, дадохме за образец, че в случай че се наложи да се проверява Цветанов, тази комисия няма да си свърши работата. Надявам се Пламен Георгиев да потвърди, че не сме били прави. Апартаментите са примерен случай за лишаване на нелегално добито имущество “, безапелационен е националният представител.
Кутев попита - в случай че една компания продава на по-ниска цена, тя не скрива ли налози? „ А индивидът, който не е оповестил парите, с които го купува, той не укрива ли също налози? Най-малкото става дума за данъчно закононарушение и пране на пари, документ с погрешно наличие и търговия с въздействие. Това са четири члена на Наказателния кодекс, които категорично са упоменати в закона за лишаване на имущество, като мотив за това да бъде стартирана процедура за лишаване “ , сподели още той.

Зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ акцентира, че Цветанов постоянно е бил на служба, на която могат да му се изчислят приходите. „ Като има такова разминаване сред приходи и имущество, това не е мотив за оставка, а за деяние на прокуратурата “, сподели още той. 

„ Явно става дума за удар вътре в ГЕРБ, а това е проблем. Не става дума за празненство на закона и справедливостта, а на вътрешна борба с единствената цел ГЕРБ да остане на власт. Горко на тази страна, в случай че признакът е Цветанов “, сподели още Антон Кутев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР