Мигрантският натиск в момента е овладян. Той не е спрян

...
Мигрантският натиск в момента е овладян. Той не е спрян
Коментари Харесай

Златанов: Показахме, че пътят през България е труден и мигрантите не го предпочитат

" Мигрантският напън сега е овладян. Той не е спрян и няма по какъв начин това да се случи. Всеки, който приказва за нулева миграция и нулев мигрантски напън, лъже. В момента той е намалял сред 3 и 4 пъти, по отношение на същия интервал на предходната година. За първите четири месеца на предходната година натискът към България е бил 36 000 души, в този момент е 4000. Всички индикатори са положителни ". Това разяснява пред Нова нюз Антон Златанов, шеф на Главна дирекция „ Гранична полиция ".

Той добави, че за няколко месеца са съумели да покажат, че пътят през България е сложен и мигрантите не го избират. „ За това приказва и нарасналата цена, която каналджиите желаят за прекосяваме през страната ни. Тя е повишена няколко пъти. В момента на човек за прекосяване през нашата територия най-високата цена е 5000 евро, по-ниските са 1000-1500 евро, само че те съвсем не са желани, добави Златанов.

Директорът на „ Гранична полиция " разяснява и терзанията, провокирани от опцията за извеждане на деца без единодушието на родителите им, след влизането на страната ни в Шенгенското пространство.

„ Обществото се стреми към влизане в шенгенската зона напълно. Две изключващи се неща са да сме част от Шенгенското пространство и равносилен сътрудник в Европа и да има 100% надзор на границите. Към момента подобен надзор няма на въздушните и морските граници, следва, уповавам се скоро, да няма подобен надзор и на сухопътните граници”, сподели Златанов.

„ По разбор на риска сме ориентирани към пътуващите деца. Извършват се полицейски инспекции. Имахме случай на дете, което беше и с двамата си биологични родители, само че не желаеше да пътува с тях в страна от Латинска Америка, сезирахме Агенцията за протекция на детето. Оттам направиха инспекция и това пътешестване не се осъществи”, Златанов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР