Юношеският национален отбор по ски алпийски дисциплини взе участие в

...
Юношеският национален отбор по ски алпийски дисциплини взе участие в
Коментари Харесай

Състезатели на ски клуб „Юлен“ с подиуми в Румъния

Юношеският народен тим по ски алпийски дисциплини взе присъединяване в стартовете от календара на ФИС в Пояна Брашов - Румъния. В състава на тима бяха включени четирима състезателите на ски клуб „ Юлен “-Банско:

Юлия и Калин Златкови, Иван Главчев и Борислав Хаджистоянов. Румънския курорт всяка година събира елитни скиори както от страната, по този начин и от чужбина. Тази година 10 страни изпратиха своите тимове да се борят за челните места в гигантския слалом и слалома.

Постиженията на нашите състезатели са: две първи места на слалома и второ и трето място на гигантския слалом за Юлия Златкова, а брат й Калин зае второ и четвърто място в слалома и трето място в гигантския слалом. Въпреки, че не съумяха да се преборят за медали Борислав Хаджистоянов и Иван Главчев усъвършенстваха доста позициите си в ранклистата на Международната федерация по ски (ФИС) и в двете дисциплини.

След тях към румънския ски курорт Пояна Брашов отпътуваха техните съотборници във възрастовата група U14-U16. Отборът на ски клуб „ Юлен “ беше в състав от три девойки и три момчета.

Поради тежките метеорологични условия и натрупалия свеж сняг състезателите се състезаваха единствено в провелият се на първи март слалом. Момичетата на ски клуба се показаха ослепително, като в каегория U14 Елена Главчева се качи на подиума с трето място, Лъчезара Пиришанчина се подреди на влиятелното пето място, а в категория U16 – Станислава Слаева се класира осма.

За купа „ Пояна Брашов “ обичайно към този момент няколко години ски клуб „ Юлен “ изпраща най-хубавите си състезатели, които демонстрират своята отлична подготовка и конкурентоспособност в международния детски хайлайф.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР