Южнокорейски депутат, срещу когото се води разследване за корупция, сложи

...
Южнокорейски депутат, срещу когото се води разследване за корупция, сложи
Коментари Харесай

Подозиран в корупция южнокорейски депутат се самоуби

Южнокорейски народен представител, против който се води следствие за корупция, постави завършек на живота си в Сеул, заяви полицията, представена от Франс прес.
Но Хо-чан беше трети мандат народен представител от лявата Партия на справедливостта. Той бе обвинен, че е получил 50 милиона вона (37 000 евро) от блогър, обвързван с доста политици. Блогърът сега е съден, че е употребявал нелегално компютърни стратегии, с които да въздейства на публичното мнение в най-големия интернет портал в Южна Корея "Навер ".
Обвинен е, че по неестествен метод е нараснал броя на позитивните реакции на мнения, оповестени в "Навер " в поддръжка или в ущърб на разнообразни политици.
В записка, оставена в апартамент в Сеул, Но признава, че е получил парите от блогъра, само че отхвърли да е правил в подмяна каквито и да било политически услуги, съобщи южнокорейската осведомителна организация Йонхап.
Депутатът бе открит на земята до блок, от който евентуално се е хвърлил. Южна Корея има един от най-високите проценти на самоубийства в света, изключително измежду публични персони, забъркани в кавги. През 2009 година президентът Но Му-хьон, против който имаше обвинявания в корупция, се самоуби.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР