Южнокорейската технологична компания Samsung Electronics“ ще строи завод за полупроводници

...
Южнокорейската технологична компания Samsung Electronics“ ще строи завод за полупроводници
Коментари Харесай

„Samsung“ започва строителството на завод за полупроводници за 17 млрд. долара

Южнокорейската софтуерна компания „ Samsung Electronics “ ще строи цех за полупроводници на стойност 17 милиарда $ в окръг Уилямсън, Тексас. Това заяви Ройтерс, базирайки се на три източника.

Един от тях твърди, че компанията се интересува от това място заради вероятни дотации и съществуването на постоянни източници на вода и електричество. Самият южнокорейски софтуерен колос съобщи пред организацията, че Samsung продължава да изследва разнообразни места и към момента не е взел решение за крайното местонахождение на новото начинание.
 Инвеститор влага 20 млн. евро в уголемение на машиностроителен цех в Габрово Инвеститор влага 20 млн. евро в уголемение на машиностроителен цех в Габрово
Международната компания " Цератицид " ще влага двадесет милиона евро в разширение на индустриалните си мощности за металорежещи и...

В завода, чиято повърхност би трябвало да бъде 557 000 квадратни метра, компанията възнамерява да сътвори към 1800 нови работни места. Изграждането му би трябвало да стартира през януари, а до края на 2024 година да започва индустриален развой.

В момента редица компании по света са изправени пред световен дефицит на полупроводници, заради което са принудени да спрат или да понижат производството. Дефицитът, който породи предходната година, е обвързван с внезапно увеличение на търсенето на потребителска електроника в подтекста на пандемията, както и с увеличение на търсенето на коли.

На 15 септември ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, говорейки на сесия на Европейския парламент в Страсбург, разгласи, че Европейският съюз възнамерява да концентрира напъните си за понижаване на зависимостта от Азия за производството на полупроводници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР