Южнокорейската столица и околните райони ще затворят баровете и нощните

...
Южнокорейската столица и околните райони ще затворят баровете и нощните
Коментари Харесай

Затварят баровете, налагат ограничения на ресторантите

Южнокорейската столица и близките региони ще затворят питейните заведения и нощните клубове и ще лимитират религиозните събирания, както и работата на заведенията за хранене, с цел да овладеят третата вълна на коронавирусната болест, съобщи здравният министър Пак Ньон-ху, представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Корейската организация за надзор и предварителна защита на заболяванията заяви, че за последното денонощие са регистрирани 330 нови случая на заразяване, които въпреки и да са по-малко от през вчерашния ден (386), за пети следващ ден надвишават 300. Третата вълна от епидемиологични гърмежи на COVID-19 се разпростира с цялостна мощ. Обстановката е извънредно сериозна, сподели на брифинг Пак. Той уточни, че в основата на епидемиологичния гърмеж са огнищата в гъстонаселения регион на столицата Сеул, където живее съвсем половината от 52-милионното население на Южна Корея.

От вторник огромните кафенета в столица и покрайнините ще могат да извършват единствено поръчки за у дома, а заведенията за хранене ще могат да обслужват клиенти на маса до 21.00 ч. Налагат се и ограничавания за обекти като фитнесите, както и за визитите на религиозни и спортни събития. По-рано през днешния ден министър председателят Чун Се-кьон съобщи на държавно съвещание, че може да се наложи да бъдат въведени ограничения за обществена отдалеченост, с цел да се пресече опцията от по-голямо разгръщане на епидемията, съобщи организация Йонхап. " Намираме се в сериозен миг, в който броят на инфектираните в цялата страна може да се усили в действителност доста ", сподели Чун.

Вчера представител на Корейската организация за надзор и предварителна защита на заболяванията съобщи, че Южна Корея може да се сблъска с зараза, която да надмине първите две талази на болестта, в случай че не пресече настоящето разпространяване. Затягането на ограниченията има ненапълно има за цел да може да се състои плануваният за 3 декември народен изпит за влизане в университетите, който е извънредно значим за кандидат-студентите. Южна Корея употребява композиция от интензивно следене на контактните лица и тестване, както и от карантинни ограничения, с цел да потушава огнищата на болест, без да постанова цялостно затваряне. Общият брой на инфектираните от началото на пандемията е 30 733 с 505 умряли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР