Южна Корея в отговор на призивите на САЩ планира през

...
Южна Корея в отговор на призивите на САЩ планира през
Коментари Харесай

И Южна Корея се присъединява към коалицията в Ормузкия проток

Южна Корея в отговор на апелите на Съединени американски щати възнамерява през февруари 2020 година да изпрати разрушител до Ормузкия проток като част от присъединяване си в интернационална коалиция за гарантиране на сигурността на корабоплаването в района.

През януари южнокорейските управляващи имат намерение да изпратят договарящия в централата на Международната организация за морска сигурност, която се намира в Бахрейн, с цел да обсъдят детайлностите за присъединяване на страната в обединението.
 Иран освободи английския танкер
Иран освободи английския танкер " Стена Имперо "

Той беше арестуван през юли

На 13 декември Йонхап заяви, че в Сеул разискват способи за поддръжка на напъните на интернационалната общественост и отбрана на южнокорейските жители и кораби в пролива Хормуз. В същия ден организацията, базирайки се на представител на националното министерство на защитата, съобщи, че Сеул обмисля да се причисли към обединението, само че макар апелите на Съединени американски щати към момента не е взел дефинитивно решение.

Ситуацията в Персийския залив се утежни на 19 юли, когато танкерът Stena Impero, плаващ под английския байрак, беше арестуван в протока Хормуз от Ислямския революционен гвардейски корпус (елитни елементи на иранските въоръжени сили). Според тях танкерът е бил задържан " по отношение на нарушаване на интернационалните правила " и е съпроводен до пристанището за инспекция. Държавният департамент разгласи, че Вашингтон построява коалиция за обезпечаване на независимост на корабоплаването в района на Персийския залив. Австралия, Бахрейн, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Обединеното кралство оповестиха желанието си да се причислят към обединението.
 Иран отсече: Ормузкият пролив е за всички или никой няма да го употребява
Иран отсече: Ормузкият пролив е за всички или никой няма да го употребява

" Ще накараме врага да разбере "

През 2009 година Южна Корея разположи разрушителя " Канг Гам Чан ", както и няколко специфични сили и вертолети в Аденския залив. През последното десетилетие военният контингент на Южна Корея обезпечи сигурност на повече от 22 хиляди кораба и отблъсна 21 пиратски офанзиви в района.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР